Săptămâna de lucru de 4 zile. Victorie a angajaţilor belgieni
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Angajaţii belgieni şi-au câştigat dreptul de a munci doar patru zile pe săptămână. 

Angajaţii belgieni şi-au câştigat dreptul de a munci doar patru zile pe săptămână, în loc de cele cinci obişnuite, fără pierderi din salariu, ca parte a unui acord care urmăreşte flexibilizarea unei pieţe a muncii mult prea rigide, scrie Bloomberg.

Angajatorii vor avea în continuare dreptul de a respinge cererile angajaţilor pentru o săptămână de lucru redusă, cu condiţia să-şi explice refuzul în scris, a declarat vicepremierul şi ministrul muncii, Pierre-Yves Dermagne.

Pentru companii va deveni mai uşor să introducă munca de seară şi de noapte fără acordul prealabil al tuturor sindicatelor.

„Scopul este de a oferi oamenilor şi companiilor mai multă libertate de a-şi aranja timpul de lucru“, a declarat premierul Alexander De Croo. Doar aproximativ 71 din 100 de belgieni din grupa de vârstă 20-64 de ani au un loc de muncă, mai puţin decât media din zona euro de aproximativ 73%, potrivit datelor Eurostat.

Un acordul de coaliţie între şapte partide a stabilit ca obiectiv o rată de angajare de 80% până în 2030, o soluţie pentru finanţarea pensiilor şi a viitoarelor reduceri de impozite, informează Mediafax.

 

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă 2022 şi pentru cei din privat. Cadariu: Suma poate ajunge la şase salarii minime

 

Ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a făcut precizări legate de acordarea, în 2022, de vouchere de vacanţă. Ministrul Cadariu a vorbit, în cadrul emisiunii "De Ce Nu în România?", realizată de Mohammad Murad la DC News, despre voucherele de vacanţă. Ministrul a subliniat faptul că nu doar cei care lucrează în sistemul public pot beneficia de aceste tichete, ci şi cei din domeniul privat. 

"Am început în decembrie cu ordonanţa pentru vouchere şi aici fac o precizare: toţi salariaţii din sectorul public pot beneficia de tichete de vacanţă de 1.450 lei. Mai mult de atât: orice salariat din sectorul privat, dacă patronul doreşte, poate beneficia de tichet de vacanţă. Dar aici nu este limitat la suma de 1.450 de lei ci suma poate merge până la de şase ori salariul minim pe economie, cu nişte beneficii din partea patronului, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plăteşte contribuţii sociale, nici pentru pensii, nici pentru sănătate", a explicat ministrul Turismului Constantin-Daniel Cadariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel