Asigurări oficiale: Săptămâna viitoare, fermierii vor primi banii pentru calamităţi şi pentru programele de tomate şi usturoi

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Petre Daea, către fermieri: Săptămâna viitoare veţi avea bani în cont pentru calamităţi, programul de tomate şi usturoi.

Fermierii vor avea, săptămâna viitoare, bani în cont, atât ca despăgubire pentru calamităţi, cât şi pentru programul de tomate şi usturoi, a afirmat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la deschiderea târgului "Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti", organizat în curtea ministerului de resort.

"Săptămâna viitoare, dragi fermieri, toţi veţi avea bani în cont, atât pentru calamităţi, cât şi pentru programul de tomate şi usturoi. Cu alte cuvinte, toate formele de sprijin vor fi încheiate în această săptămână, motiv pentru care am lucrat şi sâmbăta şi duminica, am lucrat şi noaptea. Alţii n-au văzut, dar dumneavoastră aţi simţit. (...) Un an greu, dar iată că natura acum nu ne părăseşte. Am spus de fiecare dată că natura nu rămâne datoare. Şi au venit şi ploile care scot din sol sămânţa pe care dumneavoastră aţi încorporat-o cu atâta strădanie şi cu atâta efort. Să dea Dumnezeu să avem parte de sărbători pe măsura dorinţei fiecăruia!", a afirmat Petre Daea.

Întrebat dacă toţi românii îşi vor permite să cumpere produse tradiţionale în acest an, în condiţiile în care, conform INS, sunt cele mai scumpe sărbători din ultimii 20 de ani, ministrul şi-a exprimat convingerea că toţi cetăţenii vor avea pe masa de sărbători produse tradiţionale," într-un fel sau altul", "făcute de alţii sau făcute de dumnealor".

"Cu siguranţă toţi vor avea produse tradiţionale într-un fel sau altul, adică făcute de alţii sau făcute de dumnealor, pentru că aici vedem produse făcute de mâinile harnice şi de stăruinţa pe care o au avut-o oamenii aceştia care lucrează în condiţii deosebit de grele - şi vin din diferite zone ale ţării să se bucure că se întâlnesc cu consumatorii - şi că dvs. şi noi putem să le apreciem produsele cumpărându-le. Cum de altminteri şi oricare familie se bucură la rândul ei de ceea ce poate să facă în gospodărie", a adăugat ministrul.

Totodată, el a fost întrebat ce părere are despre preţul afişat în târg la jumări, de 120 lei kg.

"Sigur, tot timpul sunteţi conectaţi la această priză a interesului faţă de preţ - şi este bine. INS-ul acum ne stabileşte şi ne pune pe masa aceasta a ofertei interpretative la nivelul ţării cifre care să ne dea posibilitatea să ne gândim încotro o luăm şi ce trebuie sa facem. Noi ştim încotro o luăm şi ce facem în fiecare zi. Facem bine pentru români - şi o să vă dau şi dumneavoastră mai puţine jumări la volumul dumneavoastră, în aşa fel încât să înţelegem că este un preţ al interesului pentru domeniu şi al respectului faţă de de munca lor. Nu este bine nici un kilogram să luăm, iar la mărimea dvs. nu prea e bine să luaţi un kilogram. Vă ajung 100 de grame", a spus ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...


pixel