Sărbătoare pe Wall Street! Este o PREMIERĂ absolută
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Investitorii salută începutul tranziției politice
Investitorii salută începutul tranziției politice
Principalul indice al bursei de la New York, Dow Jones Industrial Average, a depăşit marţi pentru prima dată pragul simbolic de 30.000 de puncte, investitorii salutând începutul tranziţiei politice în SUA şi ultimele evoluţii de pe frontul crizei sanitare, transmite AFP.

În jurul orei 17.00 GMT, indicele Dow Jones era în creştere cu 1,68% sau 497,60 puncte până la 30.088,87 puncte. În luna martie a acestui an, în momentul în care a debutat pandemia de coronavirus în SUA, acest indice bursier, care regrupează acţiunile unor mari companii precum Apple şi Boeing, a înregistrat o cădere semnificativă, coborând sub pragul de 19.000 de puncte.

Şi ceilalţi indici ai bursei de la New York erau marţi la mijlocul şedinţei, în creştere: indicele Nasdaq, cu o puternică componentă tehnologică, era în creştere cu 0,98% până la 11.997,65 puncte, în timp ce indicele lărgit S&P 500 afişa un avans de 1,56% până la  3.633,38 puncte, acesta îndreptându-se spre o nouă valoare record la închidere.

Bursa de la New York a terminat şi şedinţa de luni în creştere, profitând de anunţul privind un nou vaccin împotriva coronavirusului, precum şi de informaţiile potrivit cărora Janet Yellen va fi numită secretar al Trezoreriei de Joe Biden.

Citește și Tranzacții de 100 milioane lei. Vedeta zilei, o bancă importantă

"Sentimentul dominant pe piaţă la ora actuală este acela de încredere că soluţiile vor fi găsite, fie că este vorba de tranziţia prezidenţială, de coronavirus, de economie, de rezultatele companiilor, de dobânzi, de inflaţie şi de performanţele bursei", a concluzionat Patrick O'Hare, analist şef la Briefing.com.

Tot marţi, titlurile Tesla, care urmează să fie inclus luna viitoare în indicele S&P 500, şi-au continuat ascensiunea impresionantă, astfel că producătorul de automobile electrice a ajuns la o valoare de piaţă de peste 500 de miliarde de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel