SARS-CoV-2 a suferit o nouă mutație. Ceva total SURPRINZĂTOR
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Încă nu se știe cum a apărut, dar e mai contagios
Încă nu se știe cum a apărut, dar e mai contagios
Un lucru este cert: SARS-CoV-2 este plin de surprize care, de fiecare dată, pun pe jar mediul științific, alimentând noi și noi speculații, generând alte și alte studii cu concluzii mai mult sau mai puțin plăcute. Astfel, în localitatea norvegiană Trondheim, unde zilele trecute au fost înregistrate opt cazuri noi de infectare, a fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului SARS-CoV-2.

”Primele date preliminare arată că este vorba despre o nouă variantă a virusului, care nu a mai fost identificat în Norvegia de experții Ministerului Sănătății”, a declarat medicul șef al orașului Trondheim, Tuve Resstad. 

”Deocamdată nu știm cum a apărut acest virus. Până acum, astfel de variante ale SARS-CoV-2 nu s-au mai întâlnit în Norvegia. A fost dată o căutare inclusiv în bazele internaționale, dar nici acolo nu a fost găsit acest tip”, a subliniat expertul. 

Medicul a precizat că specialiștii au ajuns la concluzia că este vorba despre o mutație a noului coronavirus după ce s-a constatat că această tulpină are o viteză de contaminare mai mare. Ceea ce înseamnă, au avertizat experții, că numărul persoanelor infectate cu SARS-Cov-2 va crește pe măsura efectuării de teste.

Citește și COVID-19. Descoperire ODIOASĂ. Experții britanici sunt îngroziți

Interesant este că persoanele care au contractat această variantă a virusului sunt, în marea lor majoritate, tineri de până în 20 de ani. Vestea bună este că boala nu prezintă forme severe. 

Merită menționat că, nu mai departe de începutul acestei luni, oamenii de știință de la Institutul Francis Crick, din Londra au anunțat apariția altei mutații a noului coronavirus, ce-i permite acestuia să pătrundă mai ușor în organismul uman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...


pixel