SARS-CoV-2 atacă măduva osoasă, una din cheile imunității
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
SARS-CoV-2 atacă direct sistemul imunitar
SARS-CoV-2 atacă direct sistemul imunitar
Un recent studiu scoate la iveală un nou efect distrugător al COVID-19 asupra organismului uman, descoperire care le dă de gândit medicilor și producătorilor de medicamente.

Studiile anterioare au descoperit că SARS-CoV-2 creează un răspuns „exagerat” din partea sistemului imunitar, iar pentru unii pacienți, acest lucru ar putea apărea în celulele imune găsite în măduva osoasă, scriu cercetătorii.

Descoperirile "susțin ideea că strategiile terapeutice care vizează eliberarea de ... celule din măduva osoasă ar trebui luate în considerare în această boală", scriu ei.

Echipa de cercetare a analizat profilurile imune ale 43 de pacienți spitalizați în timpul vârfului pandemic din Marea Britanie. Oamenii de știință au descoperit mai multe schimbări în semnăturile imune, în special monocitele, care sunt noi celule imune care sunt eliberate în sânge din măduva osoasă.

Covid-19. Pericolul din părul lung și barbă. De ce

Pentru majoritatea pacienților cu COVID-19 ușor, creșterea nu s-a produs, numărul acestora păstrându-se în paramentrii normali pentru o astfel de situație. Cu toate acestea, la pacienții cu forme mai severe de COVID-19, monocitele nu au funcționat corect.

Cercetătorii nu erau siguri dacă monocitele au fost modificate înainte de a fi eliberate din măduva osoasă sau dacă au fost modificate după ce au intrat în sânge, potrivit Reuters.

Foarte important de menționat este faptul că neregulile imune au fost prezente înainte ca pacienții să fie admiși la terapie intensivă, scriu cercetătorii, ceea ce ar putea însemna că spitalele ar trebui să înceapă terapii imune la scurt timp după internare.

„Tratarea pacienților cât mai devreme după spitalizare este probabil cel mai benefic lucru, timp în care funcțiile imune sunt perturbate”, se mai spune în studiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel