Scandal Euroins. Elena Cristian, întrebare pentru conducerea ASF: De ce, dacă lucrurile sunt, de ani buni, în neregulă acolo, tu, reglementator, nu le rezolvi?
Autor: DCBusiness Team | 17 Martie 2023, 10:32
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, analist economic, a comentat informaţiile potrivit cărora ASF ar fi decis să retragă autorizaţia Euroins. 

"Ştirea zilei vine de la ASF: Euroins va rămâne fără licență. Se va discuta mult despre motive, vinovați, soluții etc. Se va spune ca Euroins a greșit și trebuie să plătească. Prima mea întrebare este: de ce să lași ani buni o companie care 'nu este ok' să facă un business profitabil, pentru ca mai apoi, când ajunge pe primul loc în topul asigurătorilor RCA (si pe locul 3 la asigurări generale și de viață), să o închizi. Cu o gaură imensă pentru bugetul de stat? (vezi cazul City, păgubos pentru buget, dar și pentru economia privată). De ce, dacă lucrurile sunt, de ani buni, în neregulă acolo, tu, reglementator, tu ASF, nu le rezolvi?

Cu pârghiile pe care le ai și în așa fel încât să nu mai fie niciodată un alt caz City sau Euroins...De ce, după cazul City lucrurile au fost lăsate să meargă în aceeași direcție.

Voi urmări cu atenție acest caz....

Astăzi, o primă informație care arată că Euroins a fost lăsată să-și facă treaba: EUROINS DEȚINE PESTE 30% DIN PIAȚA DE RCA ȘI OCUPĂ PRIMUL LOC ÎN ACEST CLASAMENT CU APROAPE 2,5 MILIOANE DE POLIȚE RCA ÎNCHEIATE", transmite Elena Cristian.

 

Citeşte şi: Surse: ASF a decis să ridice autorizația Euroins. Întrebare cheie despre modul în care ASF a supravegheat situaţia. Paralelă cu falimentul City Insurance

 

Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei de Asigurări Euroins. Este o informație sosită pe surse. Potrivit legii, asta înseamnă că Euroins intră în insolvență. 2,5 milioane de români sunt asigurați la această companie. 

Euroins este cea de-a patra companie de asigurări din ultimii opt ani care intră în insolvență. Pe rând, au intrat în insolvență Astra, în 2015, Carpatica în 2016, City Insurance în 2021 iar acum Euroins. 

Vorbim așadar despre o presiune mare pentru proprietarii de autoturisme în condițiile în care prețurile polițelor RCA au crescut cu 71% anul trecut. Potrivit surselor Antena 3 CNN, ASF s-a reunit aseară și a luat această decizie, de a ridica autorizația companiei de asigurări Euroins.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Ikea, la un pas de vânzarea fabricii din Rusia

Tranzacţia a ajuns pe ultima sută de metri.

EximBank își schimbă numele

Banca de Export Import a României - EximBank SA va deveni Exim Banca...

Pariați responsabil: ghid pentru un joc în siguranță

Grație evoluției tehnologiei și internetului, astăzi...

Tesla produce în Germania jumătate din obiectivul propus

În prima etapă de expansiune, compania intenționează să...

Ajutor de minimis pentru producția de usturoi

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)...

Orașele cu cele mai ieftine și cele mai scumpe chirii

Cele mai accesibile apartamente de închiriat pot fi...

Cum se recuperează banii pe asigurarea Euroins

Euroins a rămas recent fără autorizația de funcționare...

Crossuri externe