Scandal în Germania. Acuzații grave la adresa unui ministru al Angelei Merkel
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Acuzații de corupție
Acuzații de corupție
Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a devenit cel mai recent politician din rândul conservatorilor conduşi de cancelarul Angela Merkel ajuns în centrul atenţiei în scandalul legat de contractele cu măşti de protecţie împotriva COVID-19, în contextul unor acuzaţii de corupţie împotriva mai multor membri ai partidului de guvernământ, relatează DPA.

Duminică, revista Spiegel a scris că o companie unde soţul lui Spahn are o poziţie de conducere a vândut jumătate de milion de măşti Ministerului Sănătăţii în timpul primului val de infectări cu coronavirus, în aprilie 2020.

Aproximativ 570.000 de măşti la un cost total de peste 900.000 de euro au fost livrate Ministerului Sănătăţii în aprilie 2020 - când Spahn era ministru -, a spus un purtător de cuvânt al companiei Burda, după apariţia detaliilor despre contract.

Soţul lui Spahn, Daniel Funke, care conduce biroul din Berlin al Burda, "nu a fost în niciun moment implicat sau informat despre tranzacţie", conform companiei. Burda a precizat că măştile au fost vândute la preţul de achiziţie şi că respectivul contract a fost un efort de a ajuta Ministerul Sănătăţii în contextul penuriei de măşti de la acel moment.

Dezvăluirea survine după ce doi parlamentari din rândul conservatorilor Angelei Merkel au fost forţaţi să demisioneze în urma acuzaţiilor că au profitat de pe urma vânzărilor de măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Citește și Angela Merkel a făcut ANUNȚUL: Sunt gata să-l comand din Rusia

Nikolas Loebel, membru al creştin-democraţilor (CDU), şi Georg Nuesslein, membru al aliaţilor din Uniunea Creştin Socială (CSU), au demisionat din parlament după ce au fost acuzaţi că au primit sute de mii de euro pentru a facilita negocierea de contracte pentru măşti sanitare.

Fostul ministru al Justiţiei din landul Bavaria, Alfred Sauter, a demisionat de asemenea duminică din poziţiile sale din CSU după ce anchetatorii i-au percheziţionat birourile în legătură cu afaceri cu măşti sanitare împotriva coronavirusului. Scandalurile legate de măşti sunt considerate a fi una dintre cauzele înfrângerii suferite de partidul lui Merkel în alegerile din două landuri-cheie la 14 martie, înaintea scrutinului legislativ naţional din septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel