Scandalul Carlos Ghosn: Doi americani, condamnați la închisoare
Autor: Mara Ivan | 19 iul 2021, 11:04
Pedeapsa dată de justiția din Japonia
Pedeapsa dată de justiția din Japonia
Doi americani au fost condamnaţi luni la pedepse cu închisoarea de un tribunal din Tokyo pentru că l-au ajutat pe fostul şef Renault-Nissan Carlos Ghosn să fugă din Japonia, la sfârşitul lui 2019, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Michael Taylor, de 60 de ani, fost membru al forţelor speciale americane, a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar fiul său Peter Taylor, de 28 de ani, la un an şi opt luni. Amândoi şi-au recunoscut vina.

Parchetul nipon solicitase la începutul lui iulie doi ani şi 10 luni pentru primul şi doi ani jumătate de închisoare pentru al doilea în legătură cu fuga lui Ghosn, ascuns într-o cutie de echipamente muzicale şi care a pus într-o situaţie jenantă autorităţile japoneze.

Cei doi Taylor au fost arestaţi în mai 2020 în SUA şi extrădaţi în Japonia în martie a.c..

În ce-l priveşte, Ghosn s-a stabilit în Liban, care nu îşi extrădează cetăţenii, devenind astfel inaccesibil pentru justiţia japoneză.

În Japonia, Ghosn este acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere. De asemenea, este vizat de mai multe anchete judiciare în Franţa, ţară unde nu a mai plătit impozit pe venit din 2012, când şi-a mutat rezidenţa fiscală în Olanda. Ghosn a negat acuzaţiile şi susţine că este victima complotului iniţiat de foştii colegi de la Nissan, îngrijoraţi că el face presiuni pentru o fuziune între Nissan şi Renault, cel mai mare acţionar al producătorului auto japonez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe