Schimbare majoră în cazul returnării produselor. Ce trebuie să știe consumatorii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Electrocasnice
Electrocasnice
Recent, a fost promulgată o nouă lege care reglementează relațiile dintre magazine și consumatori.

Proiectul de lege, aprobă o ordonanță care completa și modifica Legea 449/2003, privind vânzarea produselor şi garanțiile asociate acestora, și care a fost adoptat de ambele camera ale Parlamentului la sfârșitul lui noiembrie, devenind după promulgare Legea nr. 353/2018.

Noua lege spune că vânzătorul trebuie să suporte toate costurile în cazul returnării produsului în cazul recuperării sumei plătite pentru un obiect defect.

Legea spune că: „Toate costurile privind garanția comercială, inclusiv transportul produsului în vederea recuperării prețului plătit de consumator, se suportă de către vânzător.”

Totodată, aceeași lege vorbește și despre garanția de care va beneficia obiectul defect: ”Răspunderea vânzătorului privind garanția legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.”

Noua lege abordează și certificatele de garanție despre care spune că: ”Certificatul de garanție, emis pe baza garanției comerciale, trebuie redactat în termeni simpli și ușor de înțeles.”

Citește și: Sancţiuni dure. Un consumator nemulţumit îţi poate închide firma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel