Schimbări în conducerea executivă a BRD
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
BRD / Wikipedia
BRD / Wikipedia
Philippe Thibaud va fi noul director general adjunct riscuri al BRD-Groupe Societe Generale pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 1 septembrie 2019, potrivit unui comunicat al băncii transmis Bursei de Valori Bucureşti. Consiliul de Administraţie al băncii l-a numit pe Thibaud în această funcţie în condiţiile în care Jerome Yann Brun îşi încheie mandatul. 

Tot pentru un mandat de 4 ani, Mihai Tiberiu Selegean a fost numit în postul de director general adjunct Juridic şi Administrativ, iar Stephane Benoit Fortin în cel de director general adjunct Finanţe-Trezorerie.

"Numirile sunt sub condiţia obţinerii aprobării Băncii Naţionale a României şi îşi vor produce efectele de la data emiterii aprobării prealabile a BNR. Termenul de 4 ani al mandatului începe să se calculeze de la data emiterii aprobării prealabile începerii exercitării funcţiei, emise de BNR", precizează banca în comunicatul transmis BVB.

Grupul BRD a obţinut un profit net de 301 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a reducerii costului riscului pozitiv şi creşterii costurilor reglementare, conform unui comunicat al băncii.

Citește și Banca mamă a BRD se retrage de pe o piață est-europeană

BRD - Groupe Societe Generale are o reţea de 723 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 27.000 POS-uri şi mai mult de 1.600 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii martie 2019, de 54,4 miliarde de lei.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 147.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări, corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

MIPE spune de ce România riscă să piardă banii din PNRR

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...


pixel