Schimbări în programa școlară. Liceenii vor avea o nouă disciplină
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Elevi într-o sală de clasă / Foto: Arhivă
Elevi într-o sală de clasă / Foto: Arhivă
Schimbări peste schimbări. Recent, s-a aflat de intențiile ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, de a renunța la orele de dirigenție, dar și la actualul sistem de notare. Acum, Ministerul Educației a aprobat o nouă disciplină opțională în liceu.

Este vorba despre ”Utilizarea tehnologiilor de modelare și imprimare 3D”, ce va fi implementată începând din luna septembrie, când începe anul școlar 2019-2020. Ordinul nr. 3739/2019 privind aprobarea programei şcolare în liceu pentru disciplina opţională „Utilizarea tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D” a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 384 din 16.05.2019.

Ce înseamnă această nouă disciplină opțională? Ea oferă competențe generale legate de gestionarea tehnologiilor de imprimare 3D sau de elaborarea unor proiecte inovative cu utilizarea respectivelor tehnologii.

Citește și Ecaterina Andronescu scoate orele de dirigenție

Conform noilor reguli, noua disciplină opțională poate fi studiată în orice clasă de liceu, o dată pe săptămână și va putea fi predat de profesorii care au studii de specializare în domeniul informatică şi TIC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel