Schneider Electric apelează la ajutorul Nvidia în domeniul inteligenței artificiale
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Microcip / FOTO: Freepik
Microcip / FOTO: Freepik
Schneider Electric a anunțat că va colabora cu NVIDIA, compania vedetă a anului, pentru proiectarea centrelor de date bazate pe inteligență artificială.

Pentru a lansa primele modele de referință pentru datacenter de inteligență artificială Schneider Electric se va sprijini pe expertiza și pe tehnologiile avansate de AI ale NVIDIA.

„Aceste concepte urmăresc să redefinească punctele de referință pentru implementarea și exploatarea AI în cadrul ecosistemelor centrelor de date, marcând un pas important în evoluția sectorului”, explică Schneider Electric. 

„Combinând expertiza noastră în soluțiile pentru centre de date cu liderul NVIDIA în tehnologiile AI, ajutăm organizațiile să depășească limitele infrastructurii centrelor de date și să deblocheze întregul potențial al AI. Colaborarea noastră cu NVIDIA deschide calea către un viitor mai eficient, durabil și transformator, alimentat de AI', a explicat Pankaj Sharma, vicepreședinte Executiv, Secure Power and Data Center Business Division, Schneider Electric.

Între timp, acțiunile Nvidia, care și-a triplat valoarea în ultimul an, au scăzut marți la tranzacționările cu aproximativ 1%, după ce compania a anunțat că va dezvolta un nou cip. „Motivul pentru care noul cip Blackwell nu a declanșat un nou raliu este pentru că apariția unui cip mai puternic era deja stabilită la preț”, a comentat Ipek Ozkardeskaya, analist senior la Swissquote Bank.

Tot pe un trend descendent s-au înscris și acțiunile altor producători de cipuri. Astfel, Super Micro Computer a pierdut 1,5%, Advanced Micro Devices cedând 1,7%, iar Marvell Technology 2,2%.

În plus față de cipul B200 „Blackwell”, compania a introdus un nou set de instrumente software la foarte așteptata conferință anuală a dezvoltatorilor de luni pentru a ajuta dezvoltatorii să vândă mai ușor modele de inteligență artificială companiilor care folosesc tehnologia Nvidia.

Nvidia trece, de asemenea, de la vânzarea de cipuri individuale la vânzarea de sisteme complete. „Va fi nevoie de timp pentru a evalua performanța pretinsă a lui Blackwell, dar capacitatea companiei de a pune ștacheta atât de sus îi conferă o poziție foarte puternică”, au spus analiștii Morgan Stanley într-o notă.

Mulți analiști anticipează o reducere a cotei de piață a Nvidia în acest an, pe măsură ce vor fi lansate noi produse concurente. Ceea ce nu înseamnă că grupul își va pierde poziția dominantă pe acest segment al pieței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel