Scholz, mesaj pentru Putin: Opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cancelarul Olaf Scholz i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin. 

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, i-a cerut din nou, miercuri, preşedintelui rus, Vladimir Putin, să oprească intervenţia militară în Ucraina, avertizând asupra efectelor continuării operaţiunilor.

"Apelul meu adresat preşedintelui rus este: opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!", a declarat Olaf Scholz, potrivit publicaţiilor Frankfurter Rundschau şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu prim-ministrul Cnadei, Justin Trudeau.

"Este o catastrofă foarte gravă pentru poporul ucrainean, dar, din păcate, şi pentru poporul rus. Atacul asupra Ucrainei este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar lumea în care trăim nu mai este aceeaşi. Comunitatea internaţională nu va accepta acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei", a atras atenţia Olaf Scholz.

De altfel, Olaf Scholz a declarat că Germania nu va oferi Ucrainei avioane de vânătoare. Şi, în contextul deciziei SUA de oprire a importurilor de energie din Rusia, Olaf Scholz a precizat că Germania şi Uniunea Europeană analizează modalităţi de reducere a dependenţei energetice de Rusia, transmite Mediafax.

 

Citeşte şi: Sondaj: Cine spun românii că e vinovat pentru războiul Rusia-Ucraina

 

Majoritatea românilor - 75,2% - consideră că Rusia este principalul vinovat pentru războiul din Ucraina şi doar 4,6% indică Ucraina, potrivit unui sondaj INSCOP MONITOR, realizat în perioada 2-7 martie. Conform sondajului, 7,9% dintre cetăţeni cred că ţările occidentale sunt vinovate pentru acest conflict armat, iar 10,6% nu pot aprecia şi 1,7% nu răspund.

Votanţii PNL, în proporţie de 90%, ai USR (87%) şi ai PSD (86%) cred acest acest lucru în mai mare măsură decât votanţii AUR (67%). De asemenea, marea majoritate a românilor - 79.2% - sunt de acord cu sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii împotriva Rusiei, între aceştia 59,4% sunt total de acord, iar 19,8% sunt oarecum de acord. Doar 14.1% sunt oarecum sau total împotriva sancţiunilor.

Totodată, ponderea românilor care percep că ţara merge într-o direcţie bună după declanşarea războiului din Ucraina a crescut la 35,9%, faţă de 19,9% cât era în februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel