Camera de Comerţ Bilaterală România - Ucraina (CCBRU) se va implica în crearea unei baze de date cu firme ce au capacitatea şi aptitudinea de eligibilitate pentru proiectele de reconstrucţie a Ucrainei, prevede un Memorandum de Înţelegere parafat, joi, cu Ambasada Ucrainei la Bucureşti.
La evenimentul la care au fost prezenţi atât ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, cât şi preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Ucraina, Nasty Vlădoiu, s-au pus bazele unei colaborări ce vizează implicarea companiilor care vor să devină membre ale organizaţiei de comerţ în implicarea în procesul de reconstrucţie a Ucrainei.
În acest context, CCBRU îi invită pe cei care nu deţin calitatea de membru al Camerei să se înscrie prin completarea Cererii de aderare, disponibilă pe site-ul instituţiei, cu posibilitatea de a opta şi pentru înscrierea în baza de date, dacă societăţile consideră că au capabilitatea şi forţa necesare implicării în acest proces.
Ulterior, companiile înscrise în baza de date vor beneficia de o scurtă prezentare pe pagina oficială a CCBRU, în secţiunea dedicată, şi va fi creat un grup de lucru, unde vor fi prezentate mai multe oportunităţi de afaceri.
Camera de Comerţ Bilaterală România-Ucraina a fost înfiinţată în anul 1993 şi sprijină membrii săi în dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale.
Aceasta este constituită în scopul dezvoltării cooperării economice între cele două state atât în relaţiile bilaterale, cât şi în cele internaţionale, precum şi pentru sprijinirea intereselor agenţilor economici români şi ucraineni în raporturile cu autorităţile din ţară şi cu organismele specializate în străinătate.
CCBRU este membră a Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, organizaţie care, în anul 2021, a semnat un Memorandum de Înţelegere între Consiliul Exportatorilor şi Investitorilor de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei. Prin acest document, părţile au hotărât: diseminarea tuturor informaţiilor care pot fi relevante pentru a consolida comerţul şi afacerile bilaterale; oferirea de sprijin reciproc în comerţ, investiţii şi evenimente de afaceri, inclusiv târguri, misiuni şi conferinţe; consiliere informaţională a membrilor Consiliului şi ai UCCBR în cadrul vizitelor delegaţiilor oficiale în ţările respective; promovarea schimbului de programe de formare între Consiliu şi UCCBR; promovarea stabilirii contactelor şi cooperării în mediile de afaceri ale ambelor ţări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...