Se vor PRĂBUȘI! Elon Musk către angații săi: Atenție la cheltuieli
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
E suficient un moment și totul se duce la vale
E suficient un moment și totul se duce la vale
Directorul general al Tesla, miliardarul american Elon Musk, și-a avertizat angajații în legătură cu riscul unei prăbușiri a acțiunilor companiei, scrie CNBC. În aceste condiții, lucrătorii trebuie să se concentreze pe obținerea de profit și pe reducerea de cheltuieli, consideră omul de afaceri.

Investitorii dau o înaltă apreciere viitoarelor noastre rezultate financiare, dar dacă, la un moment dat, încrederea lor se va clătina, acțiunile noastre se vor prăbuși în secunda doi, precum un castel de nisip”, a scrie Musk într-un email trimis tuturor salariaților săi. Miliardarul și-a îndemnat angajații să-și chibzuiască foarte bine cheltuielile. 

El a arătat că rentabilitatea reală a întreprinderii este foarte scăzută, cam un procent în ultimul an. ”Pentru a revoluționa industria auto, trebuie să construim vehicule electrice și baterii staționare accesibile pentru toți”, a apreciat antreprenorul. 

La începutul anului 2020, Tesla a redus temporar salariile unora dintre colaboratorii săi și a concediat o parte din angajați din cauza proastelor rezultate de eficiență. Totuși, directorul financiar al Tesla, Zachary Krikhoorn, a declarat că gigantul auto intenționează o majorare a cheltuielilor de capital cu două miliarde de dolari în următorii doi ani. 

Citește și Samsung ar putea RENUNȚA anul viitor la acest MODEL

Capitalizarea de piață a Tesla a atins, pentru prima dată, 500 miliarde de dolari pe 24 noiembrie, după ce prețul acțiunilor a depășit 527,48 dolari pe acțiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel