Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei
Autor: DCBusiness Team | 13 aug 2022, 09:37
Secetă într-un orășel din nordul Canadei
Secetă într-un orășel din nordul Canadei
Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri stare de urgenţă după ce râul local Apex a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele patru decenii din cauza precipitaţiilor insuficiente de anul acesta, informează Reuters.

Iqaluit a avertizat că e posibil să nu dispună de suficientă apă pentru a susţine populaţia de circa 7.800 de locuitori atunci când apele vor îngheţa în timpul iernii, dacă municipalitatea nu face rost de rezerve suplimentare de apă, potrivit unei declaraţii oficiale.

Municipalitatea a spus că încearcă să obţină autorizaţiile necesare pentru a extrage o cantitate mai mare decât cea permisă din râul Apex şi de a utiliza o sursă suplimentară de apă.

Oficialii au propus utilizarea unui lac situat la circa 3,5 kilometri nord de Iqaluit drept sursă de apă suplimentară. Acelaşi lac a fost folosit în 2019 pentru a suplimenta rezervele de apă ale oraşului.

Deşi pe teritoriul Canadei se află circa o cincime din rezervele de apă dulce de pe Terra, comunităţile indigene din diferite locuri ale ţării s-au confruntat de-a lungul timpului cu penurii istorice de apă.

Iqaluit este capitala regiunii Nunavut, predominant indigenă, cel mai nordic teritoriu al Canadei, în apropiere de Groenlanda.

A fost vizat de starea de urgenţă timp de circa două luni anul trecut după ce în rezervele de apă ale acestui oraş arctic a fost descoperit carburant, ceea ce a făcut ca apa să fie nesigură pentru consum.

Papa Francisc a vizitat Iqaluit la sfârşitul lunii trecute în cadrul unei călătorii apostolice de şase zile în Canada pentru a-şi prezenta scuze comunităţilor indigene în urma abuzurilor din şcolile guvernamentale administrate de Biserica Catolică. 

Seceta face ravagii și în Marea Britanie. Autorităţile restricţionează utilizareai apei

Guvernul britanic a declarat stare de secetă într-o buna parte a Angliei. Autorităţile iau în calcul măsuri precum restricţionarea folosirii apei.

Seceta face ravagii în Marea Britanie. Pentru prima oară din 2018, autorităţile se gândesc să restricţioneze apa în mare parte a Angliei.

Guvernul britanic a declarat, vineri, stare de secetă în mare parte a Angliei.Regatul Unit se confruntă în această perioadă cu temperaturi sufocante. Oamenii de ştiinţă avertizează că aceste episoade de caniculă urmează să se multiplice şi să se intensifice din cauza încălzirii globale.

Meteorologii au emis o alertă cod portocaliu de caniculă în aproape tot sudul Angliei şi o parte a Ţării Galilor.

Ministerul şi Agenţia Mediului dă asigurări că aprovizionarea cu apă este asigurată.

”Îndemnăm toată lumea să gestioneze cantitatea de apă pe care o foloseşte în această perioadă excepţional de secetoasă”, îndeamnă directorul exercutiv al Agenţiei Mediului, Harvey Bradshaw.

”Suntem mai bine pregătiţi ca niciodată împotriva periodelor calde, însă vom continua să supraveghem îndeaproape situaţia, şi anume impactul asupra agricultorilor şi mediului, şi vom lua, dacă este necesar, măsuri suplimentare”, a anunţat secretarul de stat însărcinat cu Apa Steve Double.

Regatul Unit a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie înregistrată vreodată în unele regiuni şi cel mai secetos prim trimestru înregistrat din 1976 încoace. Din cauza acestei situaţii, Tamisa a secat şi curge la opt kilometri în aval, o situaţie fără precedent.

De asemenea, incendiile de vegetaţie se multiplică, iar în parcurile din Londra, la fel ca în mare parte a ţării, verdele obişnuit al peluzelor a devenit un galben pal, iar solul este prăfuit.

Opt regiuni din sudul Marii Britanii au fost declarate în stare de secetă accentuată iar irigarea terenurilor este interzisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe