Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Temperaturile care trec frecvent de 40 de grade Celsius au condus la o perioadă de secetă prelungită în statul american California. Pe lângă industria cinematografică și ce IT, statul american este un mare producător de migdale.
Seceta din California ar putea duce la o penurie de migdale în lume, având ca rezultat creșterea prețurilor pentru această cultură.
California produce 80% din toate migdalele de pe glob, dimensiunea pieței acestei industrii fiind estimată la 6 miliarde de dolari. Din cauza căldurii și secetei prelungite, culturile de migdal, care iubesc umezeala, sunt aproape de a fi compromise, relatează Apnews .
Foarte mulți fermieri nu au suficientă apă pentru a-și iriga în mod corespunzător livezile de migdal, așa că practică „irigarea deficitară”, oferind mai puțină apă decât ar avea nevoie copacii.
Aproximativ o treime din terenurile agricole au rămas necultivate pentru a economisi apă.
Previziunile privind valoarea producției de migdale din California au fost revizuite în jos cu aproximativ 500 de milioane de euro, de la 3,7 la 3,2 miliarde de euro.
Clima blândă, mediteraneană a statului american ar fi un loc ideal pentru cultivarea migdalelor. Dacă în 1995 erau cultivate aici aproximativ 168 de milioane de kilograme de migdale, anul trecut această cifră a crescut la 1,4 miliarde de kilograme.
Dar anul acesta, o vară extrem de uscată a schimbat totul.
„Există mari probleme cu apa în California. Cred că, din cauza schimbărilor climatice, a secetei și a valurilor de căldură, totul se va schimba foarte repede. Vom vedea cum situația noastră se va deteriora. Trebuie să prevenim acest lucru ”, a declarat Tom Waterley , membru al consiliului de administrație al California Water Impact Network.
Citește și: Sandero electric. Nemții au transformat modelul românesc într-o electrică de oraș
Migdalele sunt acum una dintre cele mai comune culturi cultivate în California. Majoritatea nucilor sunt exportate. cererea pentru acestea fiind deosebit de mare în Uniunea Europeană, India și Asia de Est.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...