Seceta face ravagii în Marea Britanie. Autorităţile restricţionează utilizareai apei
Autor: Antonia Popescu | 13 aug 2022, 09:03
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Guvernul britanic a declarat stare de secetă într-o buna parte a Angliei. Autorităţile iau în calcul măsuri precum restricţionarea folosirii apei.

Seceta face ravagii în Marea Britanie. Pentru prima oară din 2018, autorităţile se gândesc să restricţioneze apa în mare parte a Angliei.

Guvernul britanic a declarat, vineri, stare de secetă în mare parte a Angliei.Regatul Unit se confruntă în această perioadă cu temperaturi sufocante. Oamenii de ştiinţă avertizează că aceste episoade de caniculă urmează să se multiplice şi să se intensifice din cauza încălzirii globale.

Meteorologii au emis o alertă cod portocaliu de caniculă în aproape tot sudul Angliei şi o parte a Ţării Galilor.

Ministerul şi Agenţia Mediului dă asigurări că aprovizionarea cu apă este asigurată.

”Îndemnăm toată lumea să gestioneze cantitatea de apă pe care o foloseşte în această perioadă excepţional de secetoasă”, îndeamnă directorul exercutiv al Agenţiei Mediului, Harvey Bradshaw.

”Suntem mai bine pregătiţi ca niciodată împotriva periodelor calde, însă vom continua să supraveghem îndeaproape situaţia, şi anume impactul asupra agricultorilor şi mediului, şi vom lua, dacă este necesar, măsuri suplimentare”, a anunţat secretarul de stat însărcinat cu Apa Steve Double.

Regatul Unit a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie înregistrată vreodată în unele regiuni şi cel mai secetos prim trimestru înregistrat din 1976 încoace. Din cauza acestei situaţii, Tamisa a secat şi curge la opt kilometri în aval, o situaţie fără precedent.

De asemenea, incendiile de vegetaţie se multiplică, iar în parcurile din Londra, la fel ca în mare parte a ţării, verdele obişnuit al peluzelor a devenit un galben pal, iar solul este prăfuit.

Opt regiuni din sudul Marii Britanii au fost declarate în stare de secetă accentuată iar irigarea terenurilor este interzisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe