Sector 2: Peste 40 de blocuri vor fi reabilitate termic prin PNRR
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Apa caldă, oprită în București în 240 de blocuri din sectoarele 1, 3, 4 şi 5
Apa caldă, oprită în București în 240 de blocuri din sectoarele 1, 3, 4 şi 5
 Peste 40 de blocuri din Sectorul 2 vor fi reabilitate termic prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Ieri am depus toate documentaţiile necesare pentru eligibilitatea cererii de finanţare prin PNRR. Atragem fonduri europene, ce vor fi investite în reabilitarea termică a 14 blocuri. Este vorba de primul apel PNRR - 'Valul Renovării', Schema de granturi pentru eficienţa energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale. Sectorul 2 are o alocare financiară prin PNRR de 12.469.663 euro. (...) Va mai urma un nou apel în viitorul apropiat - avem documentaţiile pregătite deja pentru următorul lot de peste 30 blocuri", au scris reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, joi, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Compania Renault reacționează, după zvonurile privind vânzarea Uzinei Dacia Mioveni

Investiţia presupune: lucrări de reabilitare termică a anvelopei, a sistemului de încălzire/ de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică, modernizarea instalaţiilor de iluminat în clădiri, repararea trotuarelor de protecţie pentru a evita infiltraţiile, a teraselor, a elementelor de construcţie ale faţadei, refacerea finisajelor interioare etc.

Investiţiile sunt axate pe intervenţii ce duc la o creştere semnificativă a eficienţei energetice a fiecărei clădiri, fapt ce se reflectă în reducerea cu 50% a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, dar şi în reducerea cu 30-60% a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 comparativ cu situaţia dinainte de renovare a clădirii, au adăugat reprezentanţii autorităţii locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel