Şeful Renault a ales echipa care va pregăti listarea Ampere, divizia specializată pe producţia de vehicule electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Renault. Foto: Pexels.com
Renault. Foto: Pexels.com
Renault alege directorii care vor pregăti listarea Ampere.

Şeful Renault, Luca de Meo, a ales oficialii, inclusiv un fost director Apple, care să-l ajute la pregătirea Ofertei Publice Iniţiale (IPO) a diviziei care va regrupa operaţiunile din domeniul vehiculelor electrice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

La începutul lunii mai, Renault a anunţat în mod oficial că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină. Divizia specializată pe producţia de vehicule electrice va avea numele "Ampere", separată de divizia ce va regrupa operaţiunile din domeniul motoarelor pe combustie, având numele "Horse".

Deja Luca de Meo a selectat aproximativ 15 directori interni pentru proiectul Ampere, pe care îl conduce, susţin sursele.

Directorul ştiinţific, Luc Julia, care a co-dezvoltat serviciul Siri - asistentul virtual care face parte din sistemele de operare Apple, se va concentra pe tehnologia privind inteligenţa artificială, în timp ce directorul de producţie, Luciano Biondo, va fi responsabil de operaţiuni, inclusiv cu achiziţiile şi controlul calităţii, adaugă sursele.

Un purtător de cuvânt al Renault nu a dorit să comenteze informaţia.

Renault este în mijlocul unui proces de restructurare semnificativ, şi vrea să obţină fonduri pentru dezvoltarea vehiculelor electrice (EV) şi atenuarea decalajului faţă de rivala mai mare Stellantis NV. Partenerul de alianţă Nissan s-a angajat să cumpere 15% din Ampere, iar Mitsubishi Motors ia în considerare o investiţie. De asemenea, afacerea este sprijinită de Qualcomm, cel mai mare producător de procesoare pentru smartphone.

"Maşina trebuie să fie mai mult decât obiectul fizic. Astăzi, totul este despre conectarea la cloud, la ecosistemul digital, şi transformarea ei într-o extensie a spaţiilor noastre digitale", a scris de Meo într-o postare pe LinkedIn, joi.

Şeful Renault a declarat că listarea Ampere spre finalul acestui an ar fi ideală. Renault speră la o evaluare de aproximativ zece miliarde de euro, anunţa Bloomberg în noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel