O serie de coincidenţe mistice îl urmăresc pe preşedintele rus Vladimir Putin de când a venit la putere la începutul anilor 2000: drapelul de stat la inaugurare nu a putut fi ridicat, persoana care l-a învăţat să piloteze a decedat subit, iar recent a murit şi tigrul cu apelativul "Putin", numit în onoarea sa, relatează miercuri agenţia ucraineană Unian, citând o analiză făcută de jurnaliştii de la FreeDom, un proiect al unei televiziuni ucrainene.
Jurnaliştii de la FreeDom enumeră unele semne care marchează, în opinia lor, sfârşitul lui Putin şi prăbuşirea Rusiei.
În 2010, preşedintele Federaţiei Ruse a vizitat arhipelagul Ţara Franz Josef, unde a pus o zgardă de monitorizare unui urs polar. Câteva luni mai târziu, cercetători din zonă au descoperit că acesta se debarasase de zgardă. Unii au văzut în asta un semn rău, doar ursul alb este considerat un animal totem în Rusia, iar imaginea sa reprezintă emblema partidului Rusia Unită, partidul lui Putin.
O istorie similară s-a întâmplat cu o balenă albă, care fusese prinsă special pentru Putin în Marea Ohoţk şi căreia i-a fost ataşat un cip de monitorizare. Ulterior s-a descoperit că cip-ul ataşat balenei nu mai funcţiona.
Femela tigru din Amur, pe care preşedintele rus a adormit-o în 2014, prin injectarea unui ser inofensiv, pentru a-i ataşa un cip, a murit după aceea.
Dar cea mai surprinzătoare a fost întâmplarea cu un stol de cocori siberieni în 2012, pe care Putin îi călăuzea spre ţările calde de la bordul unui deltaplan. Problema e că acei cocori nicidecum nu voiau să zboare spre sud, iar operaţiunea - gândită în cadrul unui proiect ştiinţific vizând reintroducerea păsărilor din această specie rară născute în captivitate în mediul lor natural - a fost un eşec.
Mai târziu, bărbatul care l-a învăţat pe preşedintele rus să piloteze şi-a pierdut viaţa într-un accident de avion, notează Unian, fără a-i menţiona numele.
La ceremonia de învestire a sa din 2018, pentru al patrulea mandat, soldaţii nu au reuşit să ridice drapelul Federaţiei Ruse, steagul înţepenind pe catarg, ceea ce este interpretat de jurnaliştii ucraineni ca un semn rău atât pentru Putin, cât şi pentru ţara sa, scrie Unian.
Preşedintele rus Vladimir Putin a declanşat un război împotriva Ucrainei la sfârşitul lunii februarie, dar planul său de a captura Ucraina în câteva zile a eşuat, armata sa concentrându-şi în prezent ofensiva în estul ţării, unde încearcă să preia controlul asupra bazinului Donbas, compus din regiunile Lugansk şi Doneţk, o zonă pe care Rusia o controla parţial din 2014 prin intermediul miliţiilor separatiste pe care le coordona.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.