Senatul SUA a aprobat legea prin care va putea interzice TikTok
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
Senatul american a aprobat un proiectul de lege care va putea interzice TikTok în America.

Proprietarului chinez al TikTok, ByteDance, va avea la dispoziție nouă luni pentru a-și vinde participația sau, în caz contrar, aplicația va fi blocată în Statele Unite.

Proiectul de lege va fi acum predat pentru semnare președintelui american Joe Biden, care a declarat că îl va promulga de îndată ce va ajunge la el, transmite BBC.

În cazul în care SUA reușesc să forțeze ByteDance să vândă TikTok, orice tranzacție ar avea nevoie de aprobarea oficialilor chinezi, însă Beijingul a promis că se va opune oricărei astfel de acțiuni. Analiștii spun că acest proces ar putea dura ani de zile.

Măsura a fost adoptată ca parte a unui pachet de patru proiecte de lege care include, de asemenea, ajutor militar pentru Ucraina, Israel, Taiwan și alți parteneri ai SUA din regiunea Indo-Pacific.

Temerile că datele a milioane de americani ar putea ajunge în mâinile Chinei au determinat eforturile Congresului de a separa TikTok de compania cu sediul la Beijing.

Săptămâna trecută, compania de social media a declarat că proiectul de lege ar "călca în picioare drepturile de liberă exprimare a 170 de milioane de americani, ar devasta șapte milioane de afaceri și ar închide o platformă care contribuie cu 24 de miliarde de dolari la economia SUA, anual".

TikTok a declarat că ByteDance "nu este un agent al Chinei sau al oricărei alte țări". Iar ByteDance insistă că nu este o firmă chineză, indicând companiile de investiții globale care dețin 60% din participațiile sale.

Directorul al companiei, Shou Zi Chew, a declarat luna trecută că firma va continua să facă tot ce poate, inclusiv să-și exercite "drepturile legale" pentru a proteja platforma.

El a fost interogat de Congres de două ori în ultimul an și a minimalizat legătura aplicației - și legăturile sale personale - cu autoritățile chineze.

Compania a încurajat utilizatorii și creatorii TikTok să își exprime opoziția față de proiectul de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creşterea economică a SUA, sub estimări

 Creşterea economiei Statelor Unite, mai lentă decât...

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...


pixel