Serghei Lavrov, tupeu fără margini! Acuzații absurde la adresa UE
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O declarație în linei cu indicațiile de la Kremlin
O declarație în linei cu indicațiile de la Kremlin
Dacă ai intrat în horă, trebuie să joci, așa cum se cere. După gafa făcută cu Israelul, șeful diplomației ruse oferă o nouă lecție de tupeu fără margini.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat vineri Uniunea Europeană că s-a transformat într-un "actor agresiv şi belicos" şi şi-a exprimat îndoielile că dorinţa Ucrainei de a se alătura blocului comunitar ar fi "inofensivă", transmite EFE.

"De la a fi o platformă constructivă, conform ideii cu care a fost creată, UE s-a transformat într-un actor agresiv şi belicos, care îşi declară deja ambiţiile care merg cu mult dincolo de frontierele continentului european", a susţinut şeful diplomaţiei ruse din Duşanbe, capitala Tadjikistanului, într-o intervenţie la televiziunea rusă. Lavrov participă în Tadjikistan la reuniunea miniştrilor de externe ai Comunităţii Statelor Independente.

În acest timp, la Moscova, preşedintele Vladimir Putin a felicitat autointitulata republică populară Lugansk (RPL) pentru cea de-a opta "aniversare a declaraţiei de independenţă" şi l-a asigurat pe liderul separatist prorus al acestei regiuni din estul Ucrainei, Leonid Pasecinik, că Rusia va apăra "suveranitatea" acestui teritoriu, recunoscut numai de Moscova.

Liderul de la Kremlin a apreciat că acordul de pace, cooperare şi ajutor reciproc între Rusia şi aşa-zisa RPL, semnat la 21 februarie, după ce Moscova a recunoscut unilateral "republicile" proruse Lugansk şi Doneţk, "va servi drept bază sigură pentru întărirea legăturilor de frăţie şi alianţă între ţările noastre".

Citește și În pofida sancțiunilor, veniturile din petrol ale Rusiei au explodat

"Primiţi sincerele noastre felicitări cu ocazia Zilei republicii populare Lugansk. Vă doresc sincer sănătate şi succese, iar tuturor locuitorilor din Lugansk, (le doresc să dea dovadă de) vitejie, curaj şi tenacitate în lupta lor pentru un viitor în pace şi securitate", a continuat Putin.

Autoproclamata republică populară Lugansk şi-a declarat "independenţa" la 12 mai 2014, la o zi după "republica populară" Doneţk, după dezacorduri faţă de protestele proeuropene care aveau loc la Kiev şi care au dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici. Ambele "republici" au fost recunoscute de Rusia cu doar trei zile înainte ca Moscova să lanseze invazia împotriva Ucrainei vecin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel