Serviciile au ordonat, justiția rusă s-a conformat. S-a interzis TOTUL
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Fără Facebook, fără Instagram, rușii au rămas cu nimic
Fără Facebook, fără Instagram, rușii au rămas cu nimic
Numai câteva ore a durat până ce justiția rusă, independentă de orice influență, după cum susțin, bătându-se cu pumnul în piept oficialii de la Moscova, a luat decizia care trebuia. 

Cum era de așteptat, un tribunal din Rusia a decis luni interzicerea reţelelor Facebook şi Instagram în această ţară după ce a ajuns la concluzia, în baza unei ”analize profunde și obiective” că grupul Meta Platforms Inc este ''extremist'', a anunațat agenția TASS, preluată de presa internațională. 

Reţeaua Instagram a fost blocată după ce Meta a afirmat că le va permite utilizatorilor de social media din Ucraina să posteze mesaje care fac apel la violenţă împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi trupelor ruse trimise în Ucraina pe 24 februarie.

Anterior în cursul zilei de luni, Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) ceruse interzicerea ''imediată'' a reţelelor sociale americane Facebook şi Instagram, în prima zi a unui proces pentru ''extremism'', într-un context de creştere a represiunii de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Potrivit agenţiei TASS, un reprezentant al companiei a declarat luni la tribunal că Meta şi-a modificat între timp regulamentul pentru a interzice ''rusofobia şi apelurile la violenţă''.

Citește și Rusia, acuzată de FARSE telefonice la adresa unor miniştri britanici

Decizia instanței ar putea spori starea de încordare care începe să se facă tot mai simțită la nivelul opiniei publice din Rusia. Iar afectați vor fi în special tinerii, care și așa suferă din cauza ruperii de surse occidentale de informații. Iar o ultimă confirmare că nu este vorba despre speculații, o constituie o declarație a fiicei purtătorului de cuvând al liderului de la Kremlin, Elizabeta Peskova. 

Într-un interviu acordat presei ruse, tânăra, cu studii la Londra si mici afaceri deschise în țară și străinătate, a precizat că nu critică politica de stat a țării sale, dar nu este de acord cu războiul, indiferend unde se duce acesta, dar mai ales nu este de acord cu un război într-o țară cum este Ucraina, pe care o cunoaște și o iubește. 

Instagram şi Facebook, la fel ca Twitter, au fost deja blocate în Rusia, unde sunt practic inaccesibile fără utilizarea unei reţele virtuale private (VPN). De asemenea, site-urile a zeci de media ruse şi străine, printre care al BBC, au fost blocate.

Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi ''teroriste'', prima etapă către blocarea lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Angajatorii europeni oferă sute de joburi românilor

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel