SFÂRȘITUL PANDEMIEI. Bill Gates a făcut marele ANUNȚ
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Bill Gates a făcut marele ANUNȚ
Bill Gates a făcut marele ANUNȚ
Rata deceselor și a infecțiilor COVID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere până la jumătatea anului viitor, doar dacă, între timp, nu vor apărea noi variante periculoase, spune Bill Gates.

Cu ajutorul imunității naturale şi cea dată de vaccin şi tratamentele orale emergente, „rata moralității şi rata infectării ar trebui să scadă masiv”, a declarat fondatorul Microsoft, joi, la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Problemele privind vaccinarea împotriva COVID-19 se vor schimba anul următor, a spus Gates, pe măsură ce problemele de aprovizionare sunt rezolvate.

Cea mai mare provocare în viitor ar trebui să fie reprezentată de logistica de distribuire a vaccinurilor.

CEO-ul Goldman Sachs: Lăcomia a depășit cu mult frica

„Vaccinurile sunt un lucru foarte bun, iar constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate în prima parte a anului viitor, prin urmare, vom fi limitați doar de logistică și cerere”, a spus Gates într-un interviu virtual cu Bloomberg.

Gates spune că nu este clar care va fi nivelul cererii în mai multe țări, mai ales în locuri precum Africa subsahariană.

El a adăugat că lumea ar trebui să depună eforturi pentru a eradica gripa și, de asemenea, pentru a reduce amenințările viitoarelor pandemii, scrie bloomberg.com.

În urmă cu ceva timp Bill Gates a vorbit și despre vaccinuri.

”Nu avem vaccinuri care să blocheze transmiterea”

”Știți, nu avem vaccinuri care să blocheze transmiterea (COVID-19). Avem vaccinuri care îți protejează sănătatea, dar reduc doar puțin transmiterea”, subliniază el. „Avem nevoie de un nou mod de a face vaccinuri”, mai spune acesta. 

Vaccinurile blochează parțial transmiterea virusului, însă sunt mult mai eficiente în prevenirea formelor grave ale bolii. 

Un grup de experți în eficiența vaccinurilor care consiliază Comitetul Sage al Guvernului britanic apreciază că o vaccinare completă cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca-Oxford asigură o protecție de 65%, iar cu Pfizer-BioNtech de 75%, în timp ce ambele conduc la o evitare a spitalizării în proporție de 95%. Însă imunitatea scade semnificativ în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel