Sfaturi ale analiștilor de pe Wall Street: Acțiuni cu mare potențial de creștere
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Potențial de creștere / FOTO: Unsplash
Potențial de creștere / FOTO: Unsplash
Bursa americană continuă să rămână volatilă din cauza incertitudinii legate de momentul în care Rezerva Federală va începe să reducă ratele dobânzilor. Totuși, în pofida contextului macroeconomic provocator, unele companii oferă frumoase performanțe, ceea ce reflectă rezistența modelelor lor de afaceri. 

Investitorii apelează deseori la experții de pe Wall Street pentru un sfat, o îndrumare în privința acțiunilor cu potențial de creștere. 

Astfel, ar fi vorba, în primul rând, potrivit CNBC, de platforma de gestionare a fluxului de lucru bazată pe cloud ServiceNow. Compania a anunțat recent rezultate impresionante pentru trimestru patru din 2023, revizuind în sus previziunile privind veniturile din abonamente și profitul operațional pentru 2024. Analistul Robert Oliver, de la firma Baird, a confirmat ratingul ”cumpără” pentru acțiunile ServiceNow și a ridicat prețul țintă la 870 dolari de la 780. El a subliniat, totodată, că în ultimele trei luni ale anului trecut, toți indicatorii financiari cheie au fost peste așteptări.

Gigantul de streaming Netflix i-a impresionat pe investitori cu rezultate excelente pe trimestrul patru. Compania a adăugat 13,1 milioane de abonați la sfârșitul anului 2023, ajutând acțiunile companiei să crească cu 16% în 2024.

Analistul Sachin Mittal, de la DBS, a remarcat că bătălia companiei cu partajarea parolelor pe mai mult de 100 de piețe a adus și mai mulți abonați în perioada de referință. În același timp, el a arătat că, dacă Netflix a înregistrat o creștere a abonaților șase trimestre la rând, baza de abonați a rivalului Disney a scăzut trei trei trimestre la rând. 

Experții de la Wall Street au reținut, de asemenea numele companiei Rivian, producător de vehicule electrice Rivian. La începutul lunii ianuarie, compania a raportat livrări de 13.972 de vehicule în trimestrul patru din 2023. În total, Rivian a livrat anul trecut 50.122 de mașini electrice.

Analistul Tigress Financial, Ivan Feinseth, a observat, printre altele, că există o cerere puternică pentru camionete și SUV-urile companiei și, de asemenea, se așteaptă ca Rivian să beneficieze de pe urma cererii în creștere de camionete comerciale, având în vedere extinderea parteneriatului existent cu Amazon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel