Sfaturi de la cunoscători. Care sunt cele mai profitabile roșii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Legumicultorii spun că sunt roșii cu gust
Legumicultorii spun că sunt roșii cu gust
Specialiștii spun că roșiile cele mai profitabile, din punct de vedere financiar, sunt cele crețe sau costate. Un soi de tomate gustoase și pentru care clienții sunt dispuși să plătească preț dublu pe kilogram. Ele sunt urmate de roșii roz și galbene, dar și tomatele cherry.

Legumicultorul Laurențiu Mălăescu, din județul Gorj, spune că roșiile cu fructul costat își mențin prețul, în jur de 5-6 lei kilogramul, chiar și vara, când roșiile obișnuite se ieftinesc până la 2 - 2,5 lei/kg.

Semințele pentru roșiile crețe pot fi luate atât din străinătate, din Italia și Olanda, prin intermediul site-urilor de specialitate, dar și de pe piața internă. Dacă primele costă cam 1 leu sămânța, cele autohtone costă în jur de 10-20 de bani sămânța.

Sunt roșii cu gust

Dar, spune gorjeanul, roșiile din semințe din afară ”sunt făcute să fie mari și productive, sunt multe pe plantă. Avem și noi soiuri de roșii mari, dar nu sunt productive. Dar sunt și scumpe, dai pe un plic de 1.000 de semințe 10 milioane. Cuiva care pune doar pentru casă i se pare extrem de mult. Eu dau în jur de 3.000 de lei numai pe semințe pentru toate solariile, adică pentru trei solarii”, explică legumicultorul, citat de agrointel.ro.

Potrivit spuselor sale, o plantă care produce roșii costate are o productivitate dublă comparativ cu un soi românesc. Există însă și un dezavantaj al culturii de roșii crețe: au coaja foarte subțire, motiv pentru care se deteriorează rapid, deși sunt rezistente la boli și dăunători.

Citește și Bani de la Guvern pentru roşiile româneşti

Vara, un kilogram de roșii cu fructul costat costă 5-6 lei, cu 3 lei mai mult față de roșiile rotunde: “Roșiile crețe sunt roșiile de altădată, roșiile cu gust”, spune fermierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel