Shell va plăti impozite extraordinare uriașe în UE și Marea Britanie
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Compania petrolieră se supune noilor reguli
Compania petrolieră se supune noilor reguli
Compania petrolieră Shell a anunţat vineri că va plăti circa două miliarde de dolari (aproximativ 1,9 miliarde de euro) impozite extraordinare în Uniunea Europeană şi Marea Britanie, aferente anului 2022, relatează agenţia EFE.

Acestea corespund modificărilor introduse în UE şi Marea Britanie, începând din septembrie, pentru impozitarea câştigurilor extraordinare pe care companiile de petrol şi gaze le-au obţinut graţie preţurilor ridicate la materiile prime, la nivel global.

Aceste două miliarde de dolari se vor adăuga celor 360 de milioane de dolari taxe neaşteptate, pe care compania le-a anunţat deja investitorilor, au precizat reprezentanţii Shell.

Prin această decizie, compania petrolieră va plăti impozite în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii cinci ani, când a beneficiat de returnarea impozitelor datorită investiţiilor realizate în Marea Nordului.

Shell, care va prezenta rezultatele anuale luna viitoare, a informat, de asemenea, că se aşteaptă ca vânzările în sectorul produselor chimice să fi fost "semnificativ mai reduse" în ultimele trei luni din 2022, comparativ cu trimestrul anterior.

Totodată, a semnalat că producţia de gaze naturale lichefiate în trimestrul menţionat a fost afectată de întreruperi importante în două centre din Australia.

Citește și Cu buzunarele doldora de bani, ExxonMobil își răsfață acționarii

Grupul a majorat deja valoarea dividendelor. La fel ca toate companiile care vând petrol și gaze, ExxonMobil și-a văzut profiturile explodând în acest an pe măsură ce prețurile al energie au crescut pe fondul războiului din Ucraina, astfel că nu mai în trimestrele al doilea și al treilea întreprinderea a câștigat 37,6 miliarde de dolari. 

Președintele american Joe Biden a denunțat aceste "profituri de război" la sfârșitul lunii octombrie, deplângând faptul că profiturile realizate de companiile petroliere și de gaze sunt plătite acționarilor, în timp ce prețurile la pompă pentru automobiliști rămân ridicate. .... Citește mai departe AICI

Citește și Saudiții de la Aramco: Lumea trebuie să fie îngrijorată

"Astăzi există o capacitate de rezervă care este extrem de scăzută", a declarat directorul general al Saudi Aramco, Amin Nasser, în cadrul unei conferințe la Londra. "Dacă China se deschide, dacă economia începe să se îmbunătățească sau dacă industria aviatică începe să ceară mai mult combustibil pentru avioane, veți eroda această capacitate de rezervă."

Nasser avertizează că prețurile petrolului ar putea crește rapid, din nou. "Când erodezi această capacitate de rezervă, lumea ar trebui să fie îngrijorată. Nu va mai exista spațiu pentru nicio manevră - nicio întrerupere, niciun eveniment neprevăzut oriunde în lume." ... Citește mai departe AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel