Shinzo Abe sugerează că Jocurile Olimpice ar putea fi amânate
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate din nou
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate din nou
Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a început să își schimbe discursul legat de Jocurile Olimpice de la Tokyo, semnalând că ar putea să accepte faptul că ar fi necesară amânarea evenimentului sportiv care era programat să înceapă în luna iulie.

Atât cabinetul Abe, organizatorii JO 2020 cât și guvernatorul Tokyo-ului, Yuriko Koike, erau deciși, până în urmă cu câteva zile sa nu amâne desfășurarea Olimpiadei. Însă, după o videoconferință cu liderii G7 care a avut loc luni, 16 martie, Abe a evitat să comenteze pe tema amânării.

”Doresc desfășurarea perfectă a Olimpiadei, ca dovadă că umanitatea va învinge coronavirusul iar pentru acest lucru am susținerea liderilor G-7”, a declarat reporterilor premierul Abe.

Evenimentele sportive din lumea întreagă au afist anulata, amânate sau ținute fără spectatori din cauza Covid-19, ceea ce a ridicat întrebări legate de oportunitatea de a aduna la un loc mii de sportivi, oficiali și spectatori la Tokyo. Săptămâna trecută, Donald Trump sugera că Olimpiada de la Tokyo ar trebui amânată pentru anul viitor.

Întrebat dacă a fost adusă în discuție și chestiunea JO 2020. Abe a repetat aceeași frază însă nerăspunzând direct întrebării.

Un sondaj de opinie a arătat că aproape două treimi dintre japonezi consideră cp Jocurile Olimpice ar trebui amânate din cauza pandemiei.

Cu un număr din ce în ce mai mare de concursuri de calificare în vederea Jocurilor Olimpice care au fost deja anulate, începerea JO 2020 în această vară devine din ce în ce mai improbabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel