SIF Banat-Crişana, pierderi de 46,09 milioane de lei
Autor: Matei Ion
Data publicării:
SIF Banat-Crișana a înregistrat mari pierderi
SIF Banat-Crișana a înregistrat mari pierderi
SIF Banat-Crişana a afişat pierderi de 46,09 milioane de lei după primul semestru al acestui an, faţă de un profit net de 107,45 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor transmise luni Bursei de Valori Bucureşti.

Valoarea totală a activelor administrate de SIF Banat-Crişana la 30 iunie 2020 a fost de 3,525 miliarde de lei, cu 40,66% peste valoarea înregistrată la finalul anului 2019. Valoarea activului net (VAN) al SIF1 a fost de 3,522 miliarde de lei la sfârşitul primului semestru din acest an, depăşind cu 29,25% valoarea de 2,725 miliarde de lei înregistrată la finalul anului 2019. Valoarea activului net pe acţiune (VUAN) a fost la finalul S1 2020 de 6,8458 lei, faţă de o valoare de 5,2959 lei la 31 decembrie 2019.

"Scăderea accentuată a VAN în lunile martie şi aprilie a fost cauzată de scăderilor puternice ale cotaţiilor bursiere ale titlurilor listate din portofoliu, ca urmare a efectului nefavorabil pe care criza generată de pandemia COVID 19 l-a avut asupra pieţelor de capital. La nivelul bursei locale, indicele BET a scăzut cu aproximativ 30% în luna martie faţă de februarie, urmând evoluţiile principalilor indici internaţionali. BVB a avut o revenire consistentă în următoarele luni, conducând la aprecierea valorii participaţiilor listate din portofoliu. Însă, creşterea semnificativă a VAN în lunile mai şi iunie (cu 51% faţă de valoarea din aprilie 2020), a fost determinată în principal de creşterea substanţială a valorii pachetului de acţiuni deţinut la SIF Imobiliare PLC, emitent listat la BVB pe piaţa AeRO (simbol SIFI), dar cu o lichiditate extrem de scăzută", se arată în raportul SIF Banat-Crişana.

Depozitarul Central distribuie un nou pachet de dividende

Valoarea portofoliului de acţiuni (la societăţi listate şi nelistate) reprezenta 83,28% din totalul activelor administrate de SIF Banat-Crişana, cifrându-se la 2,936 miliarde de lei. Valoarea deţinerilor în 46 de emitenţi listaţi se cifra la 2,747 miliarde de lei.

Din punct de vedere al expunerii geografice, valoarea portofoliului de acţiuni din România se cifra la 1,502 miliarde de lei, faţă de 1,719 miliarde de lei în 2019. Valoarea deţinerilor pe pieţele externe era de 1,433 miliarde de lei.

La finalul semestrului 1 2020, SIF Banat-Crişana deţinea participaţii majoritare (peste 50% din capitalul social al emitentului) în 13 companii, cu o valoare însumată de 1,647 miliarde de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel