Simptome ATIPICE provocate de varianta OMICRON. Avertismentul medicilor
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O variantă care, deocamdată, se anunță destul de amenințătoare
O variantă care, deocamdată, se anunță destul de amenințătoare
Medicii sud-africani au dezvăluit simptomele atipice promovate de noua variantă, OMICRON, a coronavirusului, atrăgând, totodată, atenția că nefiind vorba de ceva ieșit din comun, un element care să pună imediat pe gânduri, oamenii vor fi tentați să trateze totul cu superficialitate.

În primul rând, specialiștii au precizat că noua versiune a bolii COVID-19 nu presupune pierderea simțului olfactiv sau gustativ, ci doar febră și foarte accentuată stare de oboseală. 

De reținut, de asemenea, este faptul că noua variantă antrenează, potrivit constatărilor medicilor sud-africani, un ritm cardiat mai rapid. În plus, tulpina Omicron se răspândește în special în rândul tinerilor.

În acest context, renumitul medic american Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a declarat că, mai devreme sau mai târziu, tulpina de coronavirus omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, se va răspândi în întreaga țară.

"Nu l-am detectat încă, dar când ai un virus cu un astfel nivel de transmitere, este de la sine înțeles că lucrurile nu pot sta pe loc.  și există cazuri legate de călătorii care au fost deja detectate în altă parte. Cu totul altceva este când ne confruntăm cu un virus care nu se modifică. În acest caz nu există aproape nicio șansă ca acesta să se răspândească peste tot", a explicat Fauci.

Citește și Varianta OMICRON: OMS are un mare semn de întrebare

Medicul infecționist a precizat că gradul ridicat de contagiozitate a noii tulpini justifică introducerea rapidă a măsurilor restrictive de către președintele american Joe Biden, care a interzis zborurile către opt țări africane încă din 26 noiembrie. Probabilitatea de răspândire este deosebit de îngrijorătoare din cauza apropierii sărbătorilor de Anul Nou, când frecvența călătoriilor sporește. De asemenea, Fauci s-a adresat tuturor americanilor cu privire la importanța vaccinării în fața pandemiei COVID-19.

"Nu vreau să îi sperii pe americani, dar când se întâmplă ceva ce trebuie luat în serios - îl iei în serios și faci tot ce poți pentru a-l contracara. A fi vaccinat este întotdeauna mai bine decât a nu fi vaccinat", a reamintit Fauci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel