Simulare. Dacă o bombă termonucleară ar fi lansată asupra Moscovei
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Mai bine nu
Mai bine nu
Publicația americană We Are The Mighty a simulat lansarea unei bombe termonucleare cu o putere de 10.000 de megatone. În acest scop a fost folosit simulatorul NukeMap.

La realizarea unei asemenea bombe, cea mai puternică din lume, a lucrat în secolul trecut fizicianul Edward Teller, dar autoritățile americane au refuzat să dezvolte o astfel de armă din cauza puterii ei extraordinare de distrugere.

În cazul utilizării ei, ar fi fost uciși milioane de oameni și chiar dacă ar fi fost aruncată deasupra Uniunii Sovietice, ar fi avut de suferit și Europa, dar și Statele Unite din cauza radiațiilor. Potrivit publicației menționate, 10.000 de megatone ar fi fost suficiente pentru a distruge țări întregi, precum Marea Britanie, Franța, Germania, dar și cele două Corei.

”Cantitea mortală de sedimente nucleare ar fi condus imediat la un nivel fatal de radiații în foarte multe țări și, cu siguranță, ar fi intrat în sol, otrăvind terenuri agricole, râurile, apele, totul în jur”, scrie We Are The Mighty.

Citește și Expert israelian. Lumea pe care o știm va înceta să mai existe

În simulator a fost posibilă simularea unui atac cu o bombă considerabil mai mică, de numai 100 de megatone. Dar chiar și o asemenea bombă lansată deasupra Moscovei ar fi afectat un teritoriu imens, de 1500 de kilometri de la capitala rusă.

”Teoretic, o astfel de armă este posibilă. Ne-ar dori să credem însă că nimeni nu va putea aduna o echipă de oameni și care, fără să judece prea mult, s-ar apuca să proiecteze bomba și, din prostie, să o și fabrice. În ultimă instanță, avem arsenale nucleare, suficient de mari pentru a distruge de câteva ore omenirea. De ce ar mai fi nevoie și o astfel de bombă?”, se întreabă retoric autorii articolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel