Sindicat: Romgaz nu a acordat bani salariaților grav bolnavi de aproape doi ani

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA nu a acordat ajutoarele medicale salariaţilor grav bolnavi de peste 1 an şi 9 luni, cu toate că exista posibilitatea financiară şi toate documentele, informează reprezentanţii Sindicatului Liber Romgaz.

"În data de 9 august 2022, Sindicatul Liber Romgaz a transmis o nouă petiţie către Preşedinţia României şi către Prim-Ministrul ţării, urmare a răspunsului primit de la Ministerul Energiei care denaturează adevărul şi care vădit induce în eroare instituţiile anterior amintite. Ministerul Energiei susţine că nu are nicio legătură cu modul în care este condusă societate, când de fapt ministerul este cel care numeşte membrii în Consiliul de Administraţie şi acesta este de fapt organismul prin care este condusă orice societate. Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA de peste 1 an şi 9 luni, conform petiţiei, nu a acordat ajutoarele medicale salariaţilor grav bolnavi, cu toate că aveau posibilitatea financiară şi că au avut toate
documentele", se menţionează în comunicat.

Conform informaţiilor primite de Sindicatul Romgaz, din cadrul societăţii "au şi decedat dintre salariaţii care au solicitat ajutor material pentru a trece peste necazurile provocate de boală".

"Se pare că pentru Consiliul de Administraţie al societăţii viaţa unui om nu valorează nimic (ajutorul maxim ce poate fi acordat fiind de 10.000 de lei), când de fapt ea este de nepreţuit! Profitul obţinut de societate este din munca salariaţilor, din care este plătit şi Consiliul de Administraţie. Cu toate că în cadrul Consiliului sunt membri ce provin din rândurile salariaţilor aceştia sunt total lipsiţi de empatie pentru oamenii cu care până nu demult erau colegi şi probabil în rândurile cărora vor reveni. Autorii petiţiei se întreabă: Oare cum îi vor mai privi în ochi pe cei pe care nu au vrut să îi sprijine?", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Biroul executiv al Sindicatului Liber Romgaz speră să aibă un dialog deschis "cu toate părţile la porţile cărora au tot bătut cu scopul sprijinirii salariaţilor care contribuie nemijlocit la rezultatele spectaculoase ale societăţii!". 

Citește și: Romgaz, profit de 1 miliard de lei în primul trimestru din 2022

Romgaz încheie primul trimestru din anul 2022 cu un profit de 1 mld. lei.

Chiar dacă a vândut o cantitate de gaze în T1/2022 mai redusă cu 17% faţă de T1/2021, iar producţia a scăzut cu 0,3%, Romgaz, producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a raportat rezultate financiare record în primele trei luni ale anului. Rezultatele vin pe fondul scumpirilor fără precedent pe piaţa de energie.

Astfel, Romgaz a raportat pentru T1/2022 un profit net de 980 mil. lei, în creştere cu 111% faţă de primele trei luni din 2021, în timp ce afacerile s-au majorat cu 196%, la circa 3,93 miliarde de lei, potrivit raportului publicat la Bursa de Valori Bucureşti. Rezultatele, deşi au o dinamică extraordinară, au venit conform aşteptărilor, spun analiştii.

Spania și Portugalia au pus la punct un mecanism ce permite celor două țări să plafoneze prețul la gazele naturale fără a supăra pe nimeni, nici pe cei de la Bruxelles, nici companiile producătoare, nici furnizorii.

După aproape nouă luni în care a pledat la Bruxelles pentru plafonarea prețului gazului din Peninsula Iberică, utilizat în mixul energetic și pentru stabilirea prețului întregii electricități produse, Spania își sărbătorește victoria. Ca urmare a acordului preliminar obținut la începutul săptămânii trecute de la Comisia Europeană, Madridul a convocat o ședință extraordinară a Consiliului de Miniștri pentru a aproba cât mai curând posibil mecanismul juridic complex care îi va permite să limiteze tariful pentru kilowattul-oră (kWh) la o medie de 50 de euro pe o perioadă de 12 luni. Se aștepta ca Portugalia să urmeze acest exemplu.

Ambele țări sunt mulțumite de faptul că au obținut recunoașterea de către Bruxelles a unei "excepții iberice", pe motiv că interconexiunile lor cu restul Europei, prin intermediul Franței, de 2,8% din capacitatea sa energetică, sunt departe de cele 10% prevăzute pentru 2020 și de cele 15% recomandate de Bruxelles pentru 2030, iar ponderea energiilor regenerabile este deosebit de importantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Strângere de mână / FOTO: Freepik
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro

pixel