Singapore, printre primele țări care face pași concreți privind reglementarea unei criptomonede
Autor: Vlad Roibu
Data publicării:
Kucoin, sancționată de statul New York
Kucoin, sancționată de statul New York
Autoritatea de reglementare financiară din Singapore a anunțat marți că a finalizat normele legale pentru un tip de monedă digitală numită stablecoin (monedă stabilă), fiind printre primele jurisdicții la nivel mondial care au făcut acest lucru.

Monedele Stablecoin sunt un tip de criptomonede concepute pentru a menține o valoare constantă în raport cu o monedă convențională. Multe dintre ele pretind că sunt susținute de o rezervă de active din lumea reală, cum ar fi numerar sau obligațiuni guvernamentale, arată CNBC.

Piața stablecoin este evaluată la aproximativ 125 de miliarde de dolari, cu două token-uri - USDT de la Tether și USDC - dominând aproximativ 90% din valoarea de capitalizare a pieței. Cu toate acestea însă, monedele stabile sunt în general nereglementate în întreaga lume.

Autoritățile monetare din Singapore (Monetary Authority of Singapore - MAS) prevede câteva cerințe esențiale pentru acest tip de criptomonede:

  • Rezervele care susțin stabelcoins trebuie să fie deținute în active cu risc scăzut și cu un grad ridicat de lichiditate. Acestea trebuie să fie egale sau mai mari decât valoarea stablecoin-ului în circulație în orice moment.

  • Emitenții de stablecoin trebuie să returneze deținătorilor valoarea nominală a monedei digitale în termen de cinci zile lucrătoare de la o cerere de răscumpărare

  • De asemenea, emitenții trebuie să furnizeze utilizatorilor "informații adecvate", inclusiv rezultatele auditului rezervelor.

Aceste reguli se vor aplica în cazul stablecoin-urilor care sunt emise în Singapore și care imită valoarea dolarului din Singapore sau a oricărei monede din G10, cum ar fi dolarul american.

Monedele stabile care îndeplinesc toate cerințele prevăzute de norme vor fi recunoscute de autoritatea de reglementare ca "monede stabile reglementate de MAS". Acest lucru va distinge stablecoins de token-urile care nu sunt reglementate, a declarat MAS.

Singapore a încercat să se poziționeze ca un hub al monedelor digitale, căutând să atragă firme străine pe fondul criticilor din partea industriei criptografice față de regimul de reglementare din SUA.

Citește și: Reglementarea cripto-activelor: Europa a luat-o mult înaintea Statelor Unite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel