Site-urile neautorizate în România vor fi blocate
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Site-urile neautorizate vor fi interzise / Foto: Freepik / Ilustrație DCBusiness
Site-urile neautorizate vor fi interzise / Foto: Freepik / Ilustrație DCBusiness
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în lucru o iniţiativă legislativă de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate care operează pe teritoriul României şi care în ultimul an sunt tot mai prezente în reţelele de socializare, a declarat, miercuri, Ovidiu Petru, director general Sectorul Instrumente şi Investiţii Financiare din ASF.

"Deşi Strategia pieţei de capital este pentru un orizont de trei ani, 2023 - 2026, de fapt a început să fie implementată din 2022, iar acum suntem pe o fază foarte avansată de promovare a unor proiecte legislative. Aici vorbim de Legea emitenţilor, legea 24, unde am avut o consultare publică la sfârşitul anului, am avut dezbateri la Ministerul de Finanţe în luna februarie şi am avut o nouă rundă de discuţii în luna martie împreună cu toţi cei care au avut observaţii şi nu numai, chiar şi cu cei impactaţi de modificările acestei legi. Urmează ca legea să intre într-un traseu de promovare cred că în următoarele două săptămâni. În paralel mai avem o ordonanţă de urgenţă, de asemenea într-un stadiu avansat de promovare şi această ordonanţă de urgenţă spunem noi că rezolvă multe din problemele urgente ale pieţei. Şi aici paleta este fie din zona reglementărilor din Legea 24, Legea 243, avem din Legea 126 propuneri venite de la intermediari. Avem, de asemenea, o propunere zicem noi nu curajoasă, dar foarte necesară, şi care necesită acţiuni rapide de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate care operează pe teritoriul României. În ultimul an, aş zice eu, activitatea aceasta a început să fie tot mai prezentă în reţelele de socializare, în mesaje, telefoane. Sunt inclusiv call center-uri care au folosit chiar şi numărul ASF prin clonare", a spus Ovidiu Petru.

El a menţionat că în ceea ce priveşte iniţiativa de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate au existat consultări cu autorităţile din Franţa şi Italia. De asemenea, el a afirmat că pe partea legislativă există multe directive care trebuie transpuse, menţionând directive privind durabilitatea, directiva privind egalitatea de gen, măsuri de aplicare a Regulamentului EuGB - green bonds.

Ovidiu Petru a participat la cea de-a treia ediţie a evenimentului dedicat pieţei de capital, cu titlul "Piaţa de capital: 2024, cum gestionăm eficient maximele istorice", organizat de FinMedia şi revista Piaţa Financiară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel