Ştirile dimineţii. Cele mai importante informaţii, la început de zi
Grupaj de ştiri. Click pe...
Franța va introduce o reducere de 0,15 euro (0,16 dolari) pe litrul de combustibil pentru transport pentru a-i ajuta pe șoferi să facă față creșterii prețurilor la pompă, a declarat premierul Jean Castex într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.
Măsura, care se va aplica timp de patru luni, începând cu 1 aprilie, ar trebui să coste guvernul puțin peste 2 miliarde de euro, anunță Reuters.
Prețurile de vânzare cu amănuntul la benzină și motorină au urcat la niveluri record în multe țări din întreaga lume în această săptămână, în condițiile în care invazia Rusiei în Ucraina a sporit tensiunile de pe piață, după ce economiile începuseră să-și revină în urma pandemiei de coronavirus.
Sprijinul pentru automobiliștii francezi a fost semnalat și de președintele Emmanuel Macron, aflat în campanie pentru un al doilea mandat la alegerile de luna viitoare.
În interviul publicat sâmbătă, Castex a declarat că reducerea va fi acordată atât cetățenilor, cât și transportatorilor și fermierilor.
Măsura, pe care, potrivit acestuia, distribuitorii de carburanți ar trebui să o consolideze cu propriul lor efort de reducere a prețurilor cu amănuntul, ar permite unui automobilist să economisească 9 euro pentru un rezervor de 60 de litri, a adăugat Castex.
Macron a declarat că guvernul său a cheltuit deja 20 de miliarde de euro pe an pentru susținerea costurilor benzinei și energiei electrice, transmite Mediafax.
Omul de afaceri Mohammad Murad subliniază faptul că Uniunea Europeană, înainte de a impune statelor membre reguli cum este cea de liberalizare a preţurilor la energie, ar trebui să vadă şi care este nivelul de trai al oamenilor, respectiv salariile şi pensiile.
"Eu nu înţeleg un lucru. Oriunde mergem să cerem orice ni se spune ‚conform Uniunii Europene sau legilor europene’. Păi dacă pe de o parte ni se spune că totul vine de acolo, că ne dictează UE - o dovadă în acest sens este liberalizarea preţurilor la energie – gaze şi curent electric – de ce nu au venit să studieze faptul că un pensionar din România, astăzi, are pensia mai mică decât facturile pe care le are de plătit la un apartament de 2-3 camere. Păi de ce? Dacă ni se spune că noi nu facem corect politica şi vin de afară şi ne impun anumite reguli...", a atras atenţia omul de afaceri Mohammad Murad, la DC News, în cadrul emisiunii "De Ce Nu în România?".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...