Sorin Cîmpeanu: PNRR are prevăzuți 67 mil. euro pentru liceele agricole
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Sorin Cîmpeanu a dat toate detaliile
Sorin Cîmpeanu a dat toate detaliile
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, la conferinţa "Responsabilitatea socială a universităţilor din România" organizată de DC News Media Group că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 67 de milioane de euro sunt destinaţi susţinerii investiţiilor în liceele agricole.

"În Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă avem 67 de milioane de euro, la momentul ăsta, destinaţi susţinerii investiţiilor în liceele agricole. Întotdeauna ştim că a fost o discrepanţă majoră între nivelul de dezvoltare al universităţilor de ştiinţe agricole şi nivelul liceelor agricole, de la un capăt la altul. Întotdeauna a fost o reticenţă, trebuie să recunoaştem fără ipocrizie, în a se implica în parteneriate cu liceele, din cauza acestei diferenţe de dezvoltare. Practic, ideea ar fi ca fiecare universitate să adopte unul-două licee din aria geografică pe care o acoperă şi cred că, odată cu această finanţare generoasă pentru liceele agricole, o parte din problemă este rezolvată, pentru ca va exista mai mult apetit din partea universităţilor să se implice în parteneriate, ştiind că nu trebuie să susţină ele singure dezvoltarea acestor licee", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a răspuns astfel întrebat dacă există la minister un program special dedicat liceelor de specialitate, în speţă a celor agricole. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel