Sorina Pintea, șocată de ce a găsit în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut un control inopinat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a găsit mai multe nereguli şi a cerut demisia unui director. 

"A constatat mai multe disfuncţionalităţi pe partea de îngrijiri medicale. Pe lângă faptul că la UPU erau aparţinători care aşteptau veşti de la pacienţii care veniseră acolo de mai multe ore, s-a constatat faptul că avem nevoie de mai mulţi doctori pe partea de UPU, avem opt din 24. S-a constatat faptul că nu sunt destui asistenţi sociali care să comunice cu aceşti aparţinători cu privire la pacienţi. Mai multe cabinete neetichetate, care aveau medicamente în ele şi nu se ştia ce fel de medicamente sunt în acele cabinete. În concluzie, mai multe disfuncţionalităţi cu privire la ceea ce priveşte spitalul judeţean", a declarat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader. 

Sorina Pintea a declarat că într-una din secțiile spitalului era un miros greu pe caree l-a simțit chiar și în condițiile în care ea este puternic răcită. 

"În ultima vreme am avut destul de multe reclamaţii vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în Unitatea de Primiri Urgenţe de acolo şi nu numai. Am decis să merg la faţa locului să văd exact ce se întâmplă şi se întâmplă", a declarat Pintea, la Antena 3.

Citește și: Epidemia de gripă a convins-o pe Ecaterina Andronescu. Ce a decis ministrul

"Am intrat în UPU, din păcate medicii erau foarte ocupaţi, era multă lume, asta este adevărat, UPU care are nevoie de renovare. (...) I-am întrebat dacă există asistenţi sociali, persoane dedicate care să informeze aparţinători periodic despre starea pacienţilor. Teoretic, uzanţele spun că din jumătate în jumătate de oră trebuie să ieşi, să informezi, pentru că oamenii sunt îngrijoraţi. Nu există. Există două asistente sociale care sunt angajate în UPU. Apoi am urcat în secţiile renovate ale spitalului, o secţie care are 90 de paturi avea în acest moment 84 de pacienţi, da, foarte mulţi. Eu nu cred că e o scuză să ai mulţi pacienţi şi să nu faci curat aşa cum ar trebui într-un spital. Apoi am urcat în lift şi din greşeală am nimerit la etajul 1, pentru că voiam să cobor, era deja 1 noaptea, şi greşeala a fost perfectă. Am intrat în secţia de neurochirurgie unde o infirmieră spăla pe jos. Am întrebat-o cu ce spală. Cu trei-patru pastile puse în apă, deşi, bineînţeles, trebuie să cunoască procedurile. Acolo era, de asemenea, secţie cu 28 de paturi, dar foarte mulţi pacienţi şi de asemenea, era mizerie. Medicul de gardă spunea că nu au infecţii. Mie greu să cred, cred că nu le raportaţi, nu că nu le aveţi", a declarat Pintea. 

"I-am propus preşedintelui Consiliului Judeţean demiterea directorului de îngrijiri pentru că în primul rând un spital trebuie să fie curat ca să poată acorda un act medical de calitate (...) În urgenţă foarte mulţi pacienţi, 300 de pacienţi, opt medici, nu fac faţă, la UPU urgent scoase posturi la concurs. Mi s-a spus că nu vin, mai insistăm, opt medici care fac concomitent şi urgenţă şi SMURD nu au cum să mulţumească populaţia. Şi, de asemenea, Direcţia de Sănătate Publică să facă un control pentru că a fost în desfăşurare un control încrucişat, în sensul că din alt judeţ venea la spital la Ploieşti şi verifica, nu au fost. Eu nu prea cred că au fost (...) Nu cunoaştem reguli, nu cunoaştem  protocoale, nu ne interesează, punemm 4-5 pastile în zece litri de apă,  nici măcar zece litri", a mai spus Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic

pixel