SpaceX va vinde laserele folosite de sateliții Starlink pentru internet
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Satelit / sursa foto: Freepik.com
Satelit / sursa foto: Freepik.com
Compania americană SpaceX are aproximativ 5.400 de sateliți pe orbita joasă a pământului. Aceștia folosesc tehnologie laser pentru a comunica între ei.

SpaceX va începe să vândă lasere pentru sateliți, care sunt folosite pentru comunicații rapide în spațiu, către alte firme de sateliți, a declarat marți, în cadrul unei conferințe, președintele companiei deținute de Elon Musk, Gwynne Shotwell.

Miile de sateliți Starlink ai companiei SpaceX aflați pe orbita joasă a Pământului folosesc legături laser pentru intercomunicații de date efectuate cu viteza luminii. Tehnologia permite rețelei să ofere o acoperire largă a internetului, în întreaga lume, cu mai puține stații terestre.

Președintele companiei, care a luat cuvântul în cadrul unui panel la o conferință din industrie de la Washington, a declarat că SpaceX, în calitate de furnizor, va vinde această tehnologie altor companii, scrie Reuters.

"Vom lansa această tehnologie... cu noua noastră misiune Polaris Dawn, care va avea loc aici în această vară cu o capsulă Dragon", a spus Shotwell, referindu-se la un viitor zbor privat al astronauților cu capsula spațială Dragon a companiei.

Companiile spațiale vând componente folosite la construirea rachetelor spațiale pentru a-și diversifica veniturile și pentru a strânge bani pentru a finanța proiecte mai mari, care necesită un capital mai mare. SpaceX își dezvoltă și testează următoarea generație de rachete Starship, concepute pentru a fi mai ieftine, dar mult mai puternice decât Falcon 9, care este cea mai cunoscută rachetă a companiei.

"În general, nu vindem componente, așa că acest lucru nu este nou pentru noi", a declarat Shotwell pentru Reuters după discuția din cadrul panelului. Ea a precizat că SpaceX a intrat deja în discuții cu potențiali clienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel