Spania reduce cota de TVA pentru măștile chirurgicale la 4%
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
COVID-19: Spania adoptat o NOUĂ LEGE pentru toată țara
COVID-19: Spania adoptat o NOUĂ LEGE pentru toată țara
Guvernul spaniol va reduce cota de TVA pentru măştile chirugicale la 4%, de la 21%, în încercarea de a reduce preţul lor de vânzare cu amănuntul în contextul pandemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul Bugetului, Maria Jesus Montero, transmite Reuters.

Cu prilejul dezbaterilor din Parlament cu privire la bugetul pentru 2021, Maria Jesus Montero a precizat că Guvernul spaniol a luat decizia de a reduce cota de TVA pentru măştile chirugicale după ce a fost informat de Comisia Europeană că o astfel de reducere este acceptabilă.

Curs valutar: LEUL s-a depreciat în raport cu EURO

"Guvernul se va asigura că reducerea cotei de TVA se traduce într-un preţ mai mic pentru consumatori şi nu în marje de profit mai mari pentru afacerişti", a dat asigurări Montero.

Utilizarea măştilor care acoperă gura şi nasul, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, este obligatorie de mai multe luni în Spania pentru persoanele cu vârsta de peste şase ani. Spania înregistrează al doilea cel mai mare număr de persoane infectate din Europa Occidentală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel