”Specialiștii” ASF, plătiți regește, NU au făcut nimic: City Insurance, în colaps
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
City Insurance, lăsată la voia întâmplării
City Insurance, lăsată la voia întâmplării
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituție unde salariile șefilor trec bine de 12.000 de euro pe lună și care, prin însăși denumirea ei trebuie să vegheze, să ia măsuri, să prevină un dezastru, a fost informată și a confirmat că City Insurance, nu îndeplinește condițiile de capital impuse de decizia ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) informează că în conturile asigurătorului City Insurance nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital.

Să știm despre ce vorbim. Despre City Insurance, cel mai mare cel mai mare asigurator din România, având o cotă de piață de 20,3%. În ceea ce privește polițele RCA se află pe prima poziția, cu 45% din polițele încheiate de șoferii din România. Valoarea indemnizațiilor brute plătite în primul trimestru al anului a fost de peste 456 milioane de lei. City Insurance deţine o pondere de peste 28% din valoarea to­tală a despăgubirilor plătite de com­panii pe zona asigurărilor ge­nerale în primele trei luni din 2021. La finalul lunii martie 2021, valoarea despăgubirilor pe zona asigurărilor generale a ajuns la 1,59 miliarde de. lei, în creştere cu 4,34%, faţă de finalul lu­nii martie 2020.

Ce a făcut ASF? Mai nimic, la fel ca ANRE care, pe piața energiei, a asistat cum prețurile cresc și tot cresc. Ce salarii sunt la ANRE?  Uriașe, la fel ca ASF: de 11.000 de euro, ba chiar mai mari. 

Citește și RCA. ASF anunță schimbări MAJORE. Cele mai importante modificări

Ce va face ASF? Consiliul ASF susţine că va analiza situaţia de fapt şi va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale. Asta după ce, la începutul lunii iunie, ASF a sancționat City Insurance cu 2,93 milioane de lei, iar conducerea companiei cu amenzi în valoare totală de 8 milioane de lei. 

În plus, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, la momentul respectiv, desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de patru luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia în condiţiile art. 36 din Legea nr. 246/2015. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel