Spotify are o nouă funcție bazată pe inteligența artificială
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Spotify
Spotify
Serviciul de streaming muzical are o nouă funcție bazată pe inteligența artificială. Compania a introdus această opține în versiunea sa beta.

Noua opțiune le permite utilizatorilor să genereze o listă de redare pe baza unor indicații scrise.

Funcția va fi disponibilă inițial pentru utilizatorii de pe dispozitivele Android și iOS din Marea Britanie și Australia și va fi iterată în lunile următoare, relatează TechCrunch.

Utilizatorii vor putea solicita o varietate mare de liste de redare personalizate, în funcție de descrierea stărilor de spirit ale acestora. Sugestiile pot face referire la tot felul de lucruri, cum ar fi locuri preferate, animale, activități, personaje de film, culori sau emoticoane. După generarea playlist-urilor, utilizatorii le pot ajusta, în funcție de preferințele lor.

Spotify spune că folosește modele lingvistice mari (LLM) pentru a înțelege intenția utilizatorului. Apoi, își folosește tehnologia de personalizare - informațiile pe care le deține despre istoricul și preferințele ascultătorului - pentru a îndeplini solicitarea și a crea o listă de redare personalizată generată de inteligența artificială pentru utilizator.

TechCrunch a raportat pentru prima dată în octombrie 2023 că Spotify dezvolta liste de redare AI, când doi angajați ai companiei au postat două capturi de ecran cu noua tehnologie.

Funcția se găsește în secțiunea "Biblioteca ta" din aplicația Spotify, apăsând pe butonul plus (+) din dreapta sus a ecranului. Apare un meniu pop-up care arată AI Playlist ca o nouă opțiune alături de opțiunile existente "Playlist" și "Blend".

Spotify investește de mai multe luni în tehnologia AI pentru a-și îmbunătăți serviciul de streaming după ce a lansat prima funcție bazată pe această tehnologie, AI DJ, care s-a extins la nivel global anul trecut.

Directorul general Daniel Ek a prezentat, de asemenea, investitorilor alte modalități prin care Spotify ar putea utiliza AI, inclusiv prin rezumarea podcasturilor, crearea de reclame audio generate de AI și altele. De asemenea, compania a analizat posibilitatea de a utiliza o tehnologie AI care ar putea clona vocea gazdei unui podcast.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel