Acord comercial istoric între Washington și Bruxelles
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
"Astăzi a fost adoptat Memorandumul pentru inițierea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele și subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice în perioada 2021-2030. Prin schema pentru energointensivi vrem să asigurăm condițiile necesare pentru păstrarea competitivității întreprinderilor din România în raport cu ceilalți competitori din spațiul european și din afara acestuia, suportabilitatea la nivelul consumatorului industrial final a creșterilor de preț a energiei electrice, prevenirea efectului social negativ provocat de restrângerea activității industriale.
De asemenea, ne dorim să contribuim la păstrarea celor aproximativ 200.000 de locuri de muncă directe și indirecte, limitarea șomajului și păstrarea forței de muncă cu grad înalt de calificare în sectoarele industriale respective", a anunţat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
***
Ministerul Energiei este mandatat să inițieze discuțiile și să deruleze proceduri de consultare prealabilă cu reprezentanții Comisiei Europene – DG Competition, pentru stabilirea condițiilor esențiale necesare pentru inițierea și autorizarea unei scheme de ajutor de stat pentru întreprinderile din sectoarele considerate a fi expuse unui risc real de relocare din cauza costurilor indirecte semnificative pe care le suportă efectiv ca urmare a transferării costurilor emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice, începând cu anul 2022.
Reamintim că în perioada 2019-2021, în România a fost implementată o schemă de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2019. Valoarea totală a ajutorului de stat pentru anul 2019 a fost de 399.437.091,82 lei pentru un număr de 34 întreprinderi, respectiv de 637.623.005,80 lei, pentru un număr de 33 întreprinderi în anul 2020, transmite Ministerul Energiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Confederaţia patronală...
Capitalizarea Bursei de la...
Zeci de localități din opt...
Pentru prima dată din anii ’90,...
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...