Stadion nou la Botoșani. Cine îl construiește și cât costă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Jucătorii şi antrenorii echipei italiene de fotbal AS Roma şi-au dat acordul să renunţe la salariile pe patru luni pentru a ajuta clubul să supravieţuiască
Jucătorii şi antrenorii echipei italiene de fotbal AS Roma şi-au dat acordul să renunţe la salariile pe patru luni pentru a ajuta clubul să supravieţuiască
Finanțatorul clubului de fotbal FC Botoșani, Valeriu Iftime, intenționează să construiască o arenă nouă pentru formaţia din Moldova şi se aşteaptă răspunsuri atât de la Primărie, cât şi de la Compania Naţională de Investiţii.

"Mă chinui de patru ani să explic primarului să facem un studiu de fezabilitate şi să căutăm finanţări CNI sau private. Eu am făcut un studiu de fezabilitate personal, pe FC Botoşani, dar el trebuie să fie preluat de Primărie ca după aceea să se caute finanţări. Există o locaţie interesantă în Botoşani pentru că e în mijlocul oraşului şi vrem să înfrumuseţăm zona de acolo. Acum au pus nişte bani pentru noul studiu făcut de Primărie şi se va căuta finanţare", a declarat Iftime, scrie mediafax.ro.

Citește și Alt stadion nou în România. Arenă de 2,5 milioane de euro

Potrivit precizărilor sale, costurile s-ar ridica la circa 15 milioane de euro. Stadionul, cu 8.000 de locuri, va fi ”cochet, închis, cu rezonanţă, ca să se simtă omul bine. Stadionul de la Petrolul este extraordinar şi cel de la Cluj, şi cel Naţional. Proiectul nostru are ceva dintr-un stadion englezesc pentru că el se face în etape. Eu având nişte investiţii deja în gazon şi nocturnă, proiectul se face în etape şi el va fi acoperit 100%. Cel mai important e să dai condiţii oamenilor, să ai o rezonanţă, să poată cânta şi să le creezi o altă plăcere în afară de cea a golului", a mai declarat Valeriu Iftime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel