Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Programul, finanțat din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Educație și Ocupare 2021-2027, are un buget total de 446,18 milioane euro și este împărțit în doi piloni principali: activarea potențialului antreprenorial al tinerilor și sprijinul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul persoanelor din grupurile țintă.
Detalii despre Piloni
Pilonul I - Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor
Buget alocat este de 295,75 milioane euro și care ca obiectiv facilitarea accesului la cursuri de formare antreprenorială pentru aproximativ 25.000 de tineri, dintre care minim 10% vor fi persoane aparținând minorității rome.
Rezultatele așteptate sunt înființarea a circa 5.250 de întreprinderi noi și crearea a aproximativ 10.500 de locuri de muncă.
Pilonul II - Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul persoanelor din grupurile țintă
Buget alocat este de 150,44 milioane euro și are ca obiectiv asigurarea accesului la cursuri de formare pentru circa 4.600 de persoane din regiunile mai puțin dezvoltate.
Rezultatele așteptate sunt înființarea a circa 2.500 de întreprinderi noi și crearea a aproximativ 5.000 de locuri de muncă.
Condiții de finanțare
Beneficiarii de ajutor de minimis vor primi până la 250.000 lei, reprezentând maxim 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, cu obligația de a asigura o cofinanțare de minim 10%. De asemenea, aceștia trebuie să mențină locurile de muncă create pentru cel puțin 24 de luni de la finalizarea perioadei de implementare.
Impactul socioeconomic
Programul "Start Up Nation - România" 2024 urmărește reducerea șomajului, în special în rândul tinerilor și grupurilor dezavantajate, și stimularea spiritului antreprenorial prin înființarea de noi IMM-uri care vor contribui la creșterea și diversificarea activităților economice la nivel național.
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va colabora cu instituțiile de credit partenere și furnizorii autorizați de cursuri de antreprenoriat pentru a asigura implementarea eficientă a programului.
Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția revitalizării economiei românești post-pandemie și sprijină crearea unui mediu de afaceri robust și sustenabil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...