Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o ordonanță de urgență prin care se aduc modificări programului Start-Up Nation.

Programul va avea două componente:

⦁ Pilonul I Activarea potențialului anteprenorial al tinerilor cu un buget de 295.750.000,00 euro, 

⦁ Pilonul II Sprijin pentru dezvoltarea anteprenoriatului în rândul persoanelor din grupul țintă cu un buget de 150.435.295,00 euro.

La Pilonul I se are în vedere asigurarea accesului la cursuri de formare în vederea dobândirii de competențe anteprenoriale pentru un număr estimat de 25.000 de persoane fizice eligibile din care 10% vor aparține minorității rome, se spune în expnerea de motive a noii ordonanțe.

Se mai are în vedere finanțatea a 5.200 de  înteprinderi nou înființate iar acestea vor genera un număr estimat de 10.500 de locuri de muncă.

La Pilonul II se are în vedere ca 2.500 de de întreprinderi nou înființase să fie finanțete ceea ce va duce la crearea a 5.000 de locuri de muncă.

Ajutorul de minimis va fi de maxim 250.000 lei / beneficiar de ajutor de minimis și reprezintă maxim 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Beneficiarul ajutorului de minimis are obligația de a asigura o cofinanțare de minim 10% din valoarea proiectului.

Beneficiarii vor fi obligați de a menține ocupate locurile de muncă asumate prin formularul de finanțare pentru o perioadă de minim 24 de luni de la finalizarea perioadei de implementare și nu au dreptul de a înstrăina acțiunile/părțile sociale pe perioada implementării sau sustenabilității afacerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creşterea economică a SUA, sub estimări

 Creşterea economiei Statelor Unite, mai lentă decât...

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...


pixel