Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Am luat decizia ca la nivelul guvernului să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, să ne asigurăm că la sfârșitul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat.
În același timp, dau sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri. Sunt elemente pe care le-am discutat cu ministrul Câciu, cu șeful ANAF, cu șeful de la Marii Contribuabili, cu șeful de la Vamă. Toți acești șefi de instituții trebuie să înțeleagă că e nevoie de coordonare foarte bună între instituții, dar și de o coordonare și un dialog cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit”, spune Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.
Puterea de cumpărare a cetățenilor
De asemenea, Nicolae Ciucă dă asigurări că măsurile luate pentru a rezolva deficitul nu vor viza salariile, investițiile și nu vor fi introduse taxe și impozite noi. "Nu vizăm de niciun fel măsuri care să afecteze puterea de cumpărare a cetățenilor", încheie premierul.
Pe de altă parte, premierul a anunţat că Guvernul va aproba o hotărâre prin care să se asigure mecanismele de alocare a 10 milioane de euro de la Comisia Europeană şi a 10 milioane de euro de la bugetul Ministerului Agriculturii pentru fermieri, precizând că, în termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, aceştia vor putea să îşi depună documentele la APIA.
Pentru fermieri
"În pregătirea acestor măsuri nu este implicat doar Ministerul Agriculturii, sunt implicate instituţii, precum Agenţia Naţională de Protecţie a Consumatorilor, Consiliul Concurenţei, ANSVSA, pentru că dorim să facem în aşa fel încât tot acest lanţ, de la producător la consumator, să îşi păstreze echilibrul şi să facem în aşa fel încât să asigurăm susţinerea producătorilor, a fermierilor, pentru că, practic, acolo este baza muncii pentru tot ceea ce ajunge pe raft şi, în final, să ne asigurăm protecţia consumatorilor şi să ne asigurăm că, la nivelul consumatorilor, ajung produsele sănătoase şi la preţurile decente pe care oamenii pot să şi le permită. Am stabilit că, începând cu data de 15 mai, fermierii care şi-au depus documentaţia până la 23 martie să poată să primească ajutoarele în valoare de 21,6 milioane euro, iar celălalt pachet în valoare de 22 de milioane euro, începând cu semestrul 2 al acestui an", a indicat prim-ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...