STIHL își extinde producția în România. Compania germană deschide o fabrică la Oradea

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Stihl își deschide o fabrică în România
Stihl își deschide o fabrică în România
Grupul STIHL își extinde rețeaua internațională de producție și investește în anii următori aproximativ 125 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție pentru utilaje cu acumulator și electrice în Oradea, România.

Acest lucru va permite companiei de familie nu numai să își mărească capacitățile de producție, ci și să consolideze flexibilitatea și rezistența lanțurilor sale de aprovizionare.

Martin Schwarz, membru al consiliului executiv STIHL și director de producție și gestiune de material STIHL, subliniază că: "Produsele alimentate cu baterii reprezintă în prezent piața cu cea mai rapidă creștere pentru STIHL. Ne așteptăm ca cererea pentru aceste produse să continue să crească mai rapid decât orice altă categorie în anii următori iar acest lucru înseamnă că uzina noastră din Tirol, care produce în prezent o mare parte din gama noastră cu acumulatori, va atinge in viitor limitele spațiului și capacităților sale. Adăugarea locației din România la rețeaua noastră globală de producție ne va menține în cea mai bună poziție posibilă pentru a continua să furnizăm clienților noștri și în viitor produse alimentate cu baterii."

Compania de producție nou înființată ANDREAS STIHL Power Tools S.R.L., care va începe să funcționeze la Oradea la mijlocul anului 2024, va crea pe termen lung aproximativ 500 de noi locuri de muncă în cadrul grupului STIHL.

Citește și: O companie din India vrea să construiască în Europa fabrici de reciclare a bateriilor litiu-ion

Compania de reciclare a bateriilor Attero Recycling Pvt intenţionează să investească un miliard de dolari în următorii cinci ani pentru a construi fabrici de reciclare a bateriilor litiu-ion în Europa, SUA şi Indonezia, într-un moment în care cererea pentru litiu-ion a explodat la nivel global pe fondul tranziţiei la vehiculele electrice, transmite Bloomberg.

"Există cantităţi mari de deşeuri de baterii litiu-ion care sunt disponibile pentru noi să le reciclăm", a declarat directorul general de la Attero, Nitin Gupta, într-un interviu pentru Bloomberg. Până în anul 2030, aproximativ 2,5 milioane de tone de baterii litiu-ion vor ajunge la finalul ciclului de viaţă, în timp ce în prezent există capacităţi de reciclare pentru doar 700.000 de tone de deşeuri de baterii. "Bateriile litiu-ion devin omniprezente pentru că sunt utilizate în echipamente electronice şi vehicule electrice", a adăugat Nitin Gupta.

Reciclarea bateriilor uzate va fi crucială pentru aprovizionare cu litiu, un metal rar a cărui disponibilitate redusă ameninţă tranziţia mondială la energia verde prin intermediul vehiculelor electrice. Oferta limitată de litiu nu ţine pasul cu cererea astfel că preţul bateriilor, care reprezintă în medie 50% din costul unui vehicul electric, este în creştere rapidă. Costurile mari cu bateriile fac vehiculele electrice inaccesibile pentru mare masă a consumatorilor pe pieţe precum India, care este deja în urma altor state precum China în tranziţia la vehiculele electrice.

Graţie unor investiţii de un miliard de dolari, grupul indian Attero vrea să recicleze peste 300.000 de tone de deşeuri de baterii litiu-ion pe an în 2027, a spus Nitin Gupta. Una dintre viitoarele fabrici de reciclare va începe să funcţioneze în Polonia la finalul acestui an, în timp ce o o altă fabrică ar urma să demareze activitatea în statul american Ohio în trimestrul al treilea al anului următor. O a treia fabrică ar urma să devină operaţională în Indonezia în primul trimestru din 2024.

Expansiunea facilităţilor de producţie va ajuta Attero să asigure 15% din cererea mondială de cobalt, litiu, grafit şi nichel, a apreciat Gupta. Attero reciclează toate tipurile de baterii litiu-ion şi apoi exportă producţia spre fabricile de celule de baterii din India iar printre clienţii săi se numără constructorii auto Hyundai Motor Co., Tata Motors Ltd. şi Maruti Suzuki India Ltd.. Potrivit directorului de la Attero, mineritul de metale rare în locul obţinerii lor ca urmare a reciclării bateriilor second-hand poate provoca pagube mediului, în condiţiile în care pentru extragerea unei tone de litiu este nevoie de 1,89 milioane litri de apă. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie

pixel