Scăderi pe linie la BVB: SIF-urile, cele mai mari pierderi
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
"Deși mulți dintre noi luăm ca un dat faptul că putem aprinde lumina, televizorul sau cuptorul cu microunde când ajungem acasă, căldura din calorifere, apa caldă, adevărul este că sunt încă destui români pentru care toate acestea nu sunt la îndemână, mai ales în mediul rural. Efectele unei astfel de realități sunt multiple: nu putem vorbi, spre exemplu, despre șanse egale în educație, când un copil își poate face temele pe calculator, iar altul doar la lumina lumânării, uneori cu mâinile înghețate de frig.
Faptul că avem cel mai mic consum de energie pe cap de locuitor din Europa, mai mic decât Ucraina sau Republica Moldova, spune multe. Aproximativ o treime dintre gospodăriile din România sunt afectate, în diferite grade, de fenomenul sărăciei energetice", transmite ministrul Energiei.
Cum devii prosumator sustenabil: sfaturi pentru a maximiza energia produsă acasă
Victor Gavrilă, Community Manager al proiectului „energiaTa” din cadrul EFdeN, a explicat, în cadrul emisiunii „Totul despre bani”, noțiunea de prosumator sustenabil și importanța autoconsumului în contextul energiei produse acasă.
Zile libere în plus pentru bugetari, în 2025. Document oficial
Ministerul Muncii a pus în transparenţă o Hotărâre de Guvern privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2025.
Comisia Europeană solicită platformei Temu informații privind vânzarea de produse ilegale
Comisia Europeană solicită informații de la Temu, pentru a doua oară în ultimele trei luni, în temeiul Digital Services Act, cu privire la comercianții care vând produse ilegale pe piața blocului comunitar.
Dumitru Chisăliță: Prețurile gazelor naturale vor crește în viitor. Cât de mult? Depinde de noi!
Prețurile gazelor naturale vor depinde de cererea și oferta de pe piața de gaze, de restricțiile reglementative aplicate formelor de energie ce emit CO₂, dar și de reglementările privind emisiile de metan, fiscalitatea energetică, taxarea directă sau indirectă a gazelor și obligațiile colaterale impuse actorilor din industria de gaze, spune Dumitri Chisăliță, șeful Asociației Energia Inteligentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.
India analizează posibilitatea...
Executivul spaniol continuă să lucreze pentru a „face...
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...
Declarația privind beneficiarul...
Permisul de conducere european...
Taxele judiciare de timbru...
Comisia Europeană lansează o...
Profitul net al Hidroelectrica...
INS a cumunicat că producţia industrială a României a...
Președintele rus Vladimir Putin...
Fiscul schimbă regulile...
BNR păstrează dobânda cheie în...