Fără hârtii și birocrație la bloc: Proiectul care simplifică viața asociațiilor de proprietari
A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
"Pentru a debirocratiza activităţile asociaţiilor de proprietari şi a încuraja participarea la luarea deciziilor acestora, propunem soluţii de digitalizare adaptate nevoilor actuale, respectiv posibilitatea folosirii unor aplicaţii online pentru a stoca documente, a le vizualiza, dar şi pentru a lua parte la adunările generale ale asociaţiilor.
Toate asociaţiile de proprietari au dreptul de a utiliza aplicaţii online de management a asociaţie, acreditate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Toată activitatea ce ţine de asociaţia de proprietari poate fi integral digitalizată. Această premisă duce la o mai mare transparenţă, o mai mare implicare şi creşterea satisfacţiei proprietarilor în activitatea asociaţiilor de proprietari", explică iniţiatorii în nota de fundamentare a proiectului.
Dumitru Chisăliță, preledintele Asociației Energia Inteligenă, a făcut o analiză a costului energiei electrice și gaze de anul trecut, în Europa, în urma unui raport al biroului de statistică al blocului comunitar. Facturile de energie electrică și gaze au scăzut în a doua jumătate a anului 2023, în majoritatea țărilor din UE, după creșterea vertiginoasă, o urmare a conflictului din Ucraina.
Vouchere alimente. Când se virează următoarea tranşă de bani pe cardurile sociale
Şi în cursul acestui an, românii cu venituri reduse ( cum ar fi pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, etc...) beneficiază de şase tranşe a câte 250 de lei pe cardurile sociale, bani cu care îşi pot cumpăra alimente.
Până în momentul de faţă, aceste carduri "Sprijin pentru România" au fost încărcate în lunile: februarie, aprilie, iunie şi august. Mai urmează încă două tranşe a câte 250 de lei care vor fi virate în lunile: octombrie şi decembrie.
Deci, cum marţi este 1 octombrie, în următoarele săptămâni urmează ca Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să vireze următoarea tranşă de bani pe carduri. După experienţa tranşelor anterioare, banii sunt încărcaţi în conturi în prima parte a lunii.
Ce este şi cum se aplică regula 50-30-20 pentru a vă gestiona mai bine banii şi a putea economisi
Economisirea este esențială pentru stabilitatea financiară pe termen lung. Iar una dintre regulile pe care le puteţi aplica se numeşte "50-30-20".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...